מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דמוי עצמי נמוך חרדה ודכאוןרועי26/07/2007
שלום
נראה שדמוי עצמי נמוך חרדה ודכאון יחד עם כעס מאוד קשורים ומזינים אחד את השני
אני התגברתי על הדכאון אבל סובל מכל השאר , אולי לא באמת נרפאתי
מה שהכי תקוע מבחינתי זה הדימוי העצמי הנמוך על זה אני לא מצליח להתגבר
אשמח מאוד לתשובה מקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכה עצמית ודיכאון
ד''ר אירנה נתנאל27/07/2007רועי שלום,
אחד הסימפטומים של דיכאון הוא הערכה עצמית ירודה. ככל שדיכאון עמוק יותר הערכה עצמית הולכת ופוחתת. מדובר במעגל קסמים המפרה את עמצו כל הזמן: הדיכאון גורם לדימוי עצמי נמיך והדימוי הנמוך מזין את הדיכאון. קשה לדעת מאיפה מתחיל הגלגל להסתובב.
על פי הגישה הקוגניטיבית רגשי נחיתות נוצרים על ידי דו שיח פנימי המבוסס על ביקורת עצמית. משפטים כמו: "אני לא בסדר", "אני לא שווה כלום" וכו' יוצרים ומפרים תחושות יאוש והערכה עצמית ירודה. לכן, שינוי צורת החשיבה יתרום לשינוי ההרגשה.
כדי להתגבר חשוב שתדע שהשינוי יושג על ידי טיפול שיטתי, תוך כדי שימוש בטכניקות המבוצעות על ידך. אם תהיה מוכן להשקיע קצת זמן ומאמץ בתוכנית תוכל לצפות להצלחה שתגמול לך על ההשקעה.
אשמח לענות על שאלות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)