כיצד לצאת מדכאון ללא תרופות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיצד לצאת מדכאון ללא תרופות
    רוחה
    22/01/2009

האם אפשר לצאת מדכאון ללא תרופה לדעת פסיכאטרים ופסיכולוג אתם דברתי אפשר לצאת מזה אבל בסבל רב. אני מאד חוששת לקחת תרופות מסכיאטריות בדרך כלל איני נוהגת ליטול תרופות ואני שומרת על תזונה נכונה . אני סובלת מחוסר אפשרות להרדם או לישון וישנה בממוצע 4 שעות בלילה ויש לי הרבה לילות לבנים. מאד מוטרדת ומוכנה ולנסות כל טפול אלטרנטיבי. הציעו לי לקחת לוסטרל אבל ראיתי את כל תופעות הלואי ונחרדתי הבדיקות שלי הרפואיות תקינות פרט לבלוטת מגן שעדיין לא מאוזנת עקב הפחד שהיה לי לקחת את המינון הגבוה. שאלתי האם פעילות נמוכה של בלוטת התריס יכולה לגרום לדכאון? .אני כבר הרבה שנים בפעילות נמוכה של הבלוטה ובדרך כל מאד פעילהבבקשה תענו לי אעך אפשר ללא תרופה לצאת מדכאון ומה בדיוק אפשר להשיג בטפול קוגנטיבי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כיצד לצאת מדכאון ללא תרופות

ד''ר אירנה נתנאל
    22/01/2009

רוחה שלום,

תת פעילות של בלוטת התריס גורמת לדיכאון. לכן, בראש ובראשונה את חייבת לאזן את בלוטת התריס. כאשר היא תתפקד באופן תקין הדיכאון יעלם והשינה תחזור להיות תקינה. במידה ולאחר שבלוטת התריס תתאזן ועדיין יופיעו סימפטומים של דיכאון כדאי לטפל בהם על ידי טיפול תרופתי משולב עם טיפול התנהגותי - קוגניטיבי. כיוון שדיכאון נובע מחוסר איזון כימי במוח ניתן לטפל בכך על ידי תכשירים כימיים כמו תרופות שמטרתן לאזן תהליכים כימיים במוח.
    על טיפול קוגניטיבי בדיכאון ניתן לקרוא בכתבה:
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו