מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות גמילה לאחר הפסקת "מירו"שרונה-שם בדוי28/01/2009
שלום פרופ' גרינהאוס, אני מטופלת שלך כבר כמה שנים טובות. מטעמי דיסקרטיות לא אחשוף את השם, אבל אני מקווה שתזהה אותי לפי הסיפור. בסוף ספטמבר הגעתי אליך עם בעייה חמורה של חרדה וסטרס בעקבות בעיות בעבודה חדשה וחשש לממצא במעי. נתת לי חצי "מירו" בלילה, לפני השינה והורדת לי חצי רסיטל בבוקר. הזהרת אותי שעלולות להיות לזה תופעות לוואי של עייפות ותאבון מוגבר, ולמרות זאת החלטתי לקחת את המירו כי לא היתה לי ברירה אחרת (היו לי הזעות חמורות בידיים גם עם 3 קלונקס ביום). בעקבות ה"מירו" התנפחו לי הפנים ושמנתי נורא. גם בגלל שהתגבר אצלי התאבון וגם בגלל שאכלתי כל מני מתוקים בעבודה. לגבי העייפות קשה לי להגיד איך המירו השפיע, כי גם קודם לכן הייתי חסרת אנרגיה וישנתי המון. בתחילת ינואר פוטרתי מהעבודה (בעקבות צמצומים). לאחר הפיטורים, במשך כמה ימים ישנתי כמעט כל היום, ואז החלטתי להפסיק את ה"מירו", מכיוון שרמת ההחרדה הופחתה אצלי משמעותית ומכיוון שרציתי להיפטר מתופעות הלוואי של העייפות והתאבון המוגבר. לפני כשבועיים התחלתי להוריד את ה"מירו" בהדרגה, לרבע ביום במשך שבוע ואז הפסקתי לגמרי (כפי שיעצת לי). מאז שהפסקתי התחילו לי בעיות שינה. אני בקושי ישנה וקשה לי להירדם. אני טסה לטיול של 3 וחצי חודשים באפריקה ויכול להיות שבעיות השינה נובעות גם מהלחץ, ההכנות וההתרגשות לקראת הנסיעה. מה שמעניין זה שלפני שלקחתי את ה"מירו" לא היתה לי בכלל בעיית שינה. להיפך, הייתי ישנה המון. ועכשיו, לאחר שהפסקתי, התחילו לי בעיות שינה. רציתי לשאול אותך מה לעשות? האם זו תופעה אופיינית של גמילה שתשתפר במשך הזמן או שזה ישתפר לאחר שירד לי הלחץ מהנסיעה? יכול להיות שזה לא היה זמן טוב להפסיק, אבל כבר לא יכולתי לסבול את תופעות הלוואי של העייפות והעלייה במשקל, מה גם שפחתו אצלי בעיות החרדה. אני ממש לא מעוניינת לחזור לקחת את ה"מירו". אשמח לשמוע את דעתך, תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרך אגב..
שרונה-שם בדוי28/01/2009כל הבדיקות שעשיתי יצאו תקינות, גם לגבי המעי וגם במעקב האונקולוגי הרגיל. כלומר, ירד לי הלחץ האטומי של החשש מהבדיקות וירד לי הלחץ שהיה לי כל הזמן בעבודה. אין לי כמעט תופעות חרדה, אני מתפקדת מצוין ו"מתקתקת" דברים, אבל קשה לי להירדם ונוצר מצב שאני גוררת עייפות על גבי עייפות. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)