חרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה
    שאלה
    01/02/2009

קודם כול אני מודה לכם שאתם עוזרים לאנשים פה.... יש לי חרדה חברתית ואני מטופלת ע"י פסיכולוגית היא אומרת לי לעשות דברים אבל אין לי תאומץ לנסות אותם למרות שאני יודעת שהדברים האלה אלה הם שיגרמו לפחד להעלם אולי תיעצי לי מה לעשות בנושא אני אשמח :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    01/02/2009

הדס שלום,

אכן, כדי להשתחרר מהחרדה צריך להתחיל לעשות דברים. אל תחכי קודם שתתגברי על הפחד ורק אחר כך תתחילי לעשות דברים. אם תחכי הפחד לא יעלם אלא יתעצם ויתחזק. כדי להתחיל לעשות חשיפות (חלק מהטיפול ההתנהגותי) את זקוקה לאומץ. תחשבי על החיילים שנכנסו לעזה להילחם. זה לא שהם לא פחדו, כול אחד ואחד מהם מאוד מאוד פחד, אבל מה שעזר להם לעמוד במשימה זה אומץ לב. הבדרים שאת צריכה לעשות הם עבורך ממש כמו להיכנס לעזה. תנסי יחד עם המטפלת שלך לפרק את המשימות שלך למשימות הכי פשוטות שעל מנת להתמודד איתן את תצטרכי לגייס מאט אומץ. תתקדמי במשימה לאט לאט ובסוף את תנצחי!!! בנוסף, חשוב לציין שטיפול תרופתי אנטי חרדתי יכול מאוד לעזור לך להתחיל לעבוד על עצמך ויקל על התמודדות עם המשיות שעליך לבצע במהלך הטיפול.
    הטיפול המשולב של תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) ותרופות הינה הדרך הכי יעילה להתמודד עם החרדה.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו