חוסר ביטחון..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר ביטחון..
    דור
    02/02/2009

שלום יש לי שאלות מקווה שפניתי אל הפרום הנכון, אני בת 20 נשואה פלוס ילדה באושר יש לי חוסר ביטחון בצורה מפחידה אני באמת מנסה להתגבר על חוסר הביטחון שלי אבל קשה לי אני כל הזמן פוחדת שיצחקו עליי אם אני במועדון או סתם באירוע אני תמיד זו שתשב ולא אזוז מהכסא בשל חוסר הביחטון שלי שעם אני אקום אנשים יצחקו עלי לוקח לי הרבה זמן להתחבר לאנשים אני לפעמים מרגישה מגוכחת שאנ מתה לישאול משהו עם אני נמצאת בקבוצת אנשים שלא אצחקו עלי או יחשבו שאני מפגרת אני נורא ביקורתית כלפי עצמי אני לא מאמינה שנותנית לי מחמאות כמו את יפה , מבשלת טעים וכו.. הגעתי למצב שלאנשים מרשי לעצמך לצעוק עלי אני מרגישה שאני חייבת דין וחשבון לכל העולם הייתי שמחה עם תעזרו לי תודה רבה מראש...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר ביטחון..

הוספת תגובה

• חוסר ביטחון

ד''ר אירנה נתנאל
    02/02/2009

דניאל שלום,

הגעת לפורום הנכון. המצב שאת מתארת דומה לתמונה של חרדה חברתית. נראה, שחוסר הביטחון שלך הוא סימפטום של חרדה חברתית. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) קצר וממוקד יכול מאוד לעזור לך להתגבר על החרדה ולבנות ביטחון עצמי. במהלך הטיפול בוחנים את ההנחות שלך על עצמך, על העולם ועל האנשים הסובבים, עושים תרגילי חשיפה הדרגתית למקורות הפחד (למשל, פחד מביקורת של האהשים). באופן כללי, לאט ובהדרגה מתגברים על הבפחד ובונים ביטחון עצמי.

טיפול CBT מומלץ מאוד.
    תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דור
    02/02/2009

אין מגיעים למקום שאפשר לטפל בזה?.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטחון עצמי

ד''ר אירנה נתנאל
    02/02/2009

אשמח לעזור לך להתגבר על החרדה ולחזק בטחון עצמי. אם תרצי, תפני אלי דרך מיינד קליניק.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דור
    02/02/2009

עם תגידי לי בתור התחלה מה אפשר לעשות זה כבר יעזור..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית

ד''ר אירנה נתנאל
    02/02/2009

1. תנסי לשים לב על המחשבות שעוברות בראש במצבים חברתיים, כאשר את מרגישה תחושת אי נוחות.
    2. תכתבי את כול המחשבות על הדף.
    3. תתיחסי למחשבות שכתבת בתור הנחה או השערה שניתן להפריך או לאושש.
    4. תתחילי לבחון את ההנחות על סמך עובדות וראיות משמעותיות וחד משמעיות.
    5. תגיעי למסכנה מאוזנת לגבי ההנחה שלך על סמך הבחינה שעשית, על סמך בחינה מציאותית ועובדתית.
    6. סביר להניח שהסתכלות אובייקטיבית על מצבים חברתיים תשפר את הרגשתך.
    7. בהמשך תשני את התנהגותך מהמנעות לאינטרקציה אקטיבית.

כמובן, שהאצות הן שטחיות כי לא מבוססות על הכרות אישית ואבחון מקצועי ומעמיק. לכן, הן לא יכולות להיות תחליף לטיפול.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו