מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקפי חרדהמעיין03/02/2009
שלום. אני חדשה בפורום הזה... אני לא יודעת אם זה הפורום הרלוונטי- זה נראה לי פשוט הפורום שהכי מתאים לבעיה שלי... אני בת 22... לפני שנה וחודשיים בערך ניסיתי להירדם בלילה ופתאום נתקפתי במין התקף כזה שכלל דפיקות לב חזקות שמייד אחריהן התחלתי לרעוד בכל הגוף ולקח לי בערך 3 שעות להירגע . חשבתי שאני בתהליך קבלת התקף לב...אני זוכרת שזאת הייתה תקופה לחוצה בשבילי. בדיוק השתחררתי מהצבא וגיסי נפטר ואחותי ילדה את הבת הראשונה שלהם שבוע אחרי שהוא נפטר והייתי בחיפושים אחרי עבודה...לא ממש חשבתי באותם רגעים על כל הדברים המלחיצים האלה וההתקף הזה הגיע לי בצורה מפתיעה ומלחיצה. יומיים אחרי הלכתי לרופאה ועשיתי בדיקות שיגרתיות להכל. כל הבדיקות יצאו תקינות , והיא אמרה לי שמדובר בהתקף חרדה אבל לא המליצה על איזשהו טיפול מונע או משהו כזה. היא רק הסבירה לי פחות או יותר מה זה אומר ואמרה לי שפעם הבאה שנדמה לי שזה עומד לקרות פשוט לנשום נשימות קצרות...בלי להיכנס ללחץ... במרבית הפעמים העצה שהיא נתנה לי עזרה וקרו 2-3 פעמים שלא ממש... לפניי כמה ימים זה קרה לי שוב... ב2 בלילה ניסיתי להירדם ופתאום התחילו לי דפיקות לב היסטריות והתחלתי לרעוד בצורה איומה...מהלחץ לקחתי את מד הלחץ דם של אבא שלי ובדקתי אם הכל בסדר. היה לי לחץ דם מאוד גבוה. לקח לזה שוב פעם בערך שעה עד שנרגעתי ונרדמתי לבסוף בסלון של הבית שלי... כמובן שאני נכנסתי לחרדות שאולי באמת מדובר באיזה משהו יותר רציני מזה אבל כל הבדיקותל שעשיתי יצאו תקינות... אני באמת כבר לא יודעת מה לעשות... אני מתחילה לפתח חרדות שאולי הדבר הזה יקרה לי שוב במקום הכי לא צפוי... אני צריכה לציין שכרגע גם מדובר בתקופה שהיא מעט לחוצה בשבילי... חזרתי מאוסטרליה ותאילנד לפני 3 שבועות אחרי 4 חודשים והתחלתי ישר ללמוד בקורס פסיכומטרי כשהמועד הוא באפריל. אני גרה בבאר שבע כך שגם הגעתי לארץ כשעדיין הייתה פה מלחמה ונפלו גראדים כל יום. אני לא יודעת אם הבעיה הזאת נגרמת מלחץ או שאולי זה קצת יותר מורכב מזה... מה אני אמורה לעשות? איך אני יכולה להתמודד עם זה? יש איזשהו טיפול שאני צריכה לעבור? אף אחד לא יודע על הבעיה הזאת שאני סובלת ממנה כבר שנה וחצי בערך...יש לי דיי הרבה התקפים שעל חלקם אני מצליחה להתגבר לפני שהם מתפרצים. רוב ההתקפים הם בלילות כשאני רוצה ללכת לישון והראש מוצף במחשבות...אני מנסה לנקות את הראש ממחשבות והצלחתי מעולה בתאילנד ואוסטרליה ושם לא קיבלתי אפילו התקף אחד... אשמח לתגובתכם ועזרתכם במידה והנושא הזה רלוונטי לפורום הזה... תודה רבה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי חרדה
ד''ר אירנה נתנאל03/02/2009ללא ספק חווית התקפי חרדה שבאו בעקבות תקופה לחוצה בחייך. כנראה שאת רגישה ללחצים סביבתיים (חזרה לארץ, לימודים מלחיצים, מלחמה, מבחן בעוד מספר חודשים וכו'). התקף חרדה מתבטא בסימפטומים גופניים של קוצר נשימה, דפיקות לב מואצות, נימול בידיים / רגליים, גלי חום/קור, כאבי בטן, לחץ בחזה ועוד. סימפטומים אלה יכולים להיות מאוד מפחידים וממש לא נעימים אבל הם כלל לא מסוכנים. נדמה לך שאת הולכת לקבל התקף לב או להתעלף אבל אף פעם ולאף אחד זה מעולם לא קרה. התקפי חרדה מפחידים מאוד אבל הם ממש לא מסוכנים. לחשבות שעוברות בראש ולהתנהגויות שלך יש תרומה מאוד משמעותית "לתדלק" את ההתקף. לכן, טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) הכי יעיל בהתמודדות עם התקפי חרדה. זהו טיפול קצר, ממוקד ולא יקר יחסית.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)