שלום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום
    לי
    05/02/2009

אמא שלי בת 62, חולת סכרת מזה שנים, מזריקה אינסולין פעמיים ביום, מעשנת כבדה ומעל הכל - חולה בדיכאון שהיא לא מודה. מאשה פורחת, פלפלית וחיה - היא אבדה את החשק לחיים, לא מענין אותה שום דבר, נכנסת למיטה לישון וזהו. חיה לבד, לא מעונינת להכיר מישהו, לצאת, לנשום, לא רוצה לשמוע על טיפול פסיכולוגי/פסיכאטרי, אני יודעת שהיא לוקחת תרופות כמו ואבן כדי להירדם יותר בקלות (בטח עוד כמה תרופות למיניהן..) בשנת 2000 היא פוטרה מעבודתה לאחר שנים, בן הזוג שלה נטש אותה לטובת אחרת והיא עברה התקפת לב עם ניתוח מעקפים. מאז, המצב הולך ומתדרדר. אחותי ואני חסרות עצות, לא יודעות איך לעזור, מאיפה מתחילים, היא כל כך שלילית, איך לדבר איתה, איך להניע אותה מלשבת על הספה כל היום ולעשות משהו מועיל. בתקוה שתוכלו לעזור לנו ואולי מפה תגיע הישועה. תודה. לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• כיצד לגרום לאמא לקבל טיפול

ד''ר אירנה נתנאל
    07/02/2009

לי שלום,

תנסו לפעול בשיתוף פעולה עם רופא המשפחה. הרופא יכול לתת לאמא טיפול תרופתי אנטי-דיכאוני בסיסי, להבהיר לה את חשיבות הטיול בדיכאון אצל מומחה ולהסביר מה השלחות הבריאותיות של המנעות מקבלת עזרה מקצועית בנושא. בנוסף, גם בלי אמא אתן יכולות להתיעץ עם איש מקצוע מומחה לטיפול בדיכאון כיצד לנהוג נכון עם אמא וכיצד אתן יכולות להניע אותה לטפל בעצמה.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו