מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה עובר עליMICAL05/02/2009
שלום הנני רווקה כבת 36 מחפשת מזה כ 4 וחצי שנים עבודה ולא מצליחה כמובן עבודה קבועה. וזה לאחר פיטורין . כלומר שיניתי גם מקום מגוריון וזה קצת יותר הקשה . כמו כן גם קשרים עם גברים בלתי מוצלחים. עבודות זמניות ממש בודדות וגם זמניות. עם כל הזמן זה שעובר השמנתי ממש השמנת יתר. ונהייתי יותר עצבנית ויותר חושבת המון ודיכאונית. מעדיפה להיות בבית או לישון או מול טלויזיהה או מחשב. כמו כן גם עצלנות שלטה עלי. וחוסר ביטחון ירד לרמה מתחת לאפס מה שפעם הייתי חברמנית והואהבת אנשים היום שומרת מרחק למנוע ביקורות ופחד מהכל. בשבועים האחורינים הייתי מאוד עצבנית כך שכל מי שאומר לי משהו אני לוקחת ללב והפכתי להיות רגישה מאוד . להכל ממש להכל. יצא שמרוב שהתעצבנ תי וגם בגלל משהו אישי צעקתי צרחתי ונתנתי מכות לראשי מרוב עצבים ואחר כך התחלתי לבכות. והלכתי לחדר והסתגרתי שם יותר מ - 24 שעות. ולאחר מכן אכן כאב לי הרשא ונבהלתי מעצמי ומהתנהגותי. קרובי חושבים שעלי להתייעף עם פיסכולוג- .ואין לי מושג זה גם כסף. בקיצור אשמח לשמוע תגובה מה עבר עלי ומדוע התנהגתי כך והאם התנהגות כזו זה כזו למשהו מורשת במשפחה. כלומר הדור הקודם שלי מתנהג אכן כך . אבל אני ילידה פה בחורה חכמה למה זה קרה . וזה מפחיד . אשמח על כל הסבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עובר עלי
ד''ר אירנה נתנאל07/02/2009שלום לך,
קשה לי לדעת מה עבר עליך, אני יכולה רק להבהיר לך שיש קשר מאוד חזק בין הרגש למחשבה וכתוצאמ מכך באה התגובה ההתנהגותית. אז נתחיל לנתח מהסוף: הכית את עצמך בראשך כהרגשת עצבנית/רגישות יתר/נפגעת אישית/כעס וכו'. ההרגשה נובעת ממחשבות שעוברות בראשנו במצבים קונקרטיים. כנראה, שפרשת דברים בראש שגרמו לך להתרגז כי פגעו בך בצורה מאוד קיצונית. לכן, הגבת כפי שהגבת. אם תחקרי את מה שעבר בראשך שניה לפני שהתחלת להתרגז, ייתכן ותביני פשר התנהגותך מצב שהיה. תחקרי את הקשר בין מחשב, רגש והתנהגות במצבים ספציפיים.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך יש לי שאלה נוספת .
MICAL16/02/2009שלום רב,
טוב רשמתי לך את האימל הזה לפני שבועיים בערך.
אז כך נכון שהכל נבע מתסכול שאין עבודה ואין אהבה ועוד ועוד וגם עוד סיבה אישית.
יש לי שאלה כללית בזמן אחרון גם את בטח ראית באימיל האחרון יש הרבה שגיאות כתיב.
עליי לציין שמשהו כמו שנתיים אחרונים לא קראתי ספרים.
ב. אני צופה יותר בסדרות אנגלית .
ג. איזה ידיד" לא ממש ידיד שראה שרשמת עם שגיאות כתיב אמר לי שאני דלסקטית וזה מאו ד פגע בי.
עליי לצייון משהו שהייתי קטנה מילים כמו אינצקילופדיה וכאלה אכן היה קשה לי להגות ועד היום מילים כמו יותר באנגלית קשה לי לבטא.
וגם יש קצת זה משנים קודמים בלבול במילה פשוטה כמו עם ואם.
עליי לציין שאני דוברת שפת אם שונה מעברית. וגם יוצא לי לדבר אנגלית במיוחד בשנתיים אחרונות. פה ושם עם מכירים אם זה עם מחשב הקלדה או בדיבור.
אז תגידי לי באמת יש משהו בדברים של הי"דיד או שהוא סתם אדם רע יורד עלי כי אני לא מוכנה לצאת איתו.
מצטערת שאני משתפת אותך בדברים כאלו אבל אלוהים יש אנשים גם רעים בעולם ואם הוא צודק אז זה באמת מלחיץ
אשמח על תשובה כנה ופיתרון תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למיכל
ד''ר אירנה נתנאל16/02/2009מיכל שלום,
גם אני כותבת עם שגיעות כתיב וזה לא מוריד מהביטחון העצמי שלי ומהערך העצמית שלי. את שוואה גם עם יש לך שגיעות. אפשר לעזר בתוכנות שמתקנות שגיעות (WORD). אנשים יעריכו אותך כמו שאת ומי שמבליט את החיסרונות שלך כנראה שהוא מתוסכל. אני בטוחה שיהיו אנשים שיעריכו אותך כמו שאת!!! אל תסימי לב להערות של ה"ידיד" הזה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)