איך עוזרים לסובלים מדיכאון?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך עוזרים לסובלים מדיכאון?
    lola
    07/02/2009

בן הזוג שלי סובל מדיכאון עמוק ומבטא תכופות רצון להתאבד. אני לא מצליחה לשכנע אותו ללכת לטיפול ואני דואגת לו כל שניה. כשאני מעלה את זה הוא אומר שאין טעם בטיפול כי עוד מעט כל זה יגמר ממילא, שאין לא עתיד, שהמצב הזה בלתי הפיך. איך אפשר לעזור לו? איך אפשר לשכנע אותו לנסות ללכת לטיפול? אנחנו לא גרים ביחד וכל שניה שהוא לא איתי או שהוא לא עונה לטלפון (מה שקורה לעיתים קרובות) אני חרדה לשלומו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איך עוזרים לסובלים מדיכאון?

ד''ר אירנה נתנאל
    07/02/2009

לולה שלום,

במצבים של יאוש ותסכול עמוק ליעתים קרובות אנשים מאבדים תקווה, מפסיקים להאמין שמצבם ישתפר ללכן, שוקלים התאבדות כמוצא אחד ויחיד לסים קץ לסבל. חברך יהיה יותר מוגן מפני מחשבות אובדניות עם יחשוב על סיבות לחיות ולא על סיבות למות. כדאי שיערוך רשימה של סיבות בעד ונגד וישקול גם השלכות של מעשיו על האנשים הקרובים שישארו. חשוב שיבין שהסבל הוא זמני וחולף וניתן להתמודד איתו, ניתן להתגבר בעזרת מאמץ רפואי, טיפול, אנשים סובבים וכו'. כדאי להבהיר לו כמה אנשים שבסביבתו אוהבים אותו, עד כמה הוא חשוב וכו'. אהבה ואמפטיה לכאב ולסבל יכולים להגן עליו או /ו להכניס לדילמות של בעד ונגד ההתאבדות כאשר מה שיחזק את הכיוון של הנגד זה הוכחות בלתי פוסקות של אהבה ותמיכה של סביבתו הקרובה. כדאי לשתף במחשבותיו עוד אנשים שקרובים לבחור. אני מקווה שהמאמץ המשותף יעזור לו ולכם לעבור את התקופה.
    כמובן, שחשוב טיפול מקצועי ותרופתי.

תודה על פנייתך לפורום,
    חזקי ואמצי,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו