חרדה בהקשר לילדים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה בהקשר לילדים
    יעל
    09/02/2009

שלום. אני אמא לילדה מקסימה בת שלוש. תמיד הייתי מאד חרדה לה, אבל לאחרונה החרדות ממש התחילו להציף אותי. אני כל הזמן חושבת על תרחישים גרועים ביותר כשהיא יוצאת מהבית, אני כל הזמן רואה אותה בדמיוני פצועה, קוראת לי לעזרה, רואה ממש אסונות - וזה מיד מעלה לי הדופק ואני מנסה להרגיע את עצמי שאלו בעצם הפחדים שלי ואני צריכה להתמודד איתם. אבל, זה קורה הרבה בימים האחרונים (אין שום סיבה ממשית הנראית לעין) וזה ממש מכניס אותי לחרדות ואני כל הזמן נמצאת במצב שאני צריכה להרגיע את עצמי ולנסות להפסיק את המחשבות האלו. בנוסף זה מלווה גם בהמון נקיפות מצפון בסוף היום - אם כעסתי עליה יותר מדי כי זה כבר סוף היום ואני עייפה אבל בעצם לא מגיע לה, אם לא חיבקתי אותה מספיק.... וכו' וכו'. היום שלי, בקיצור, מתרכז סביבה וסביב החרדות שלי וזה לאחרונה ממש יותר מדי. מה אני יכולה לעשות כדי להפסיק או להקל לפחות על המחשבות הללו? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה בהקשר לילדים

הוספת תגובה

• חרדה בהקשר לילדים

ד''ר אירנה נתנאל
    09/02/2009

יעל שלום,

התקפי פאניקה שאת מתארת מוקרים, שכיחים וניתנים לטיפול. אנחנו נוטים להיות מאוד דאגניים כלפי אנשים שחשובים לנו, שאנחנו אוהבים במיוחד. רק שבמקרה שלך דאגתך מופרזת ברמה קיצונית עד שזה פוגע באופן מאוד משמעותי בך ובבתך. שילוב של תרופות ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) יכולה מאוד לעזור לך. CBT הינו טיפול קצר וממוקד שבמהלכו תלמדי להתמודד בצורה יעילה עם התקפים ותתגברי על החרדה.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו