הרגשה של "חוסר פוקוס" וחוסר עירנות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרגשה של "חוסר פוקוס" וחוסר עירנות
    פלוני
    13/02/2009

שלום למומחים! כבר כמה ימים שאני מרגיש כזה "מנותק", בכאילו אני נמצא במקום אבל לא 100% שם. ממה זה יכול לנבוע? אם זה משנה, אז אני עישנתי חשיש בפעם הראשונה והאחרונה בחיי לפני שבוע. מאז נלחצתי מהעובדה שזה יכול לפגוע לי בנפש. האם העובדה שאני חושב ומריץ "סרטים" בראש כל היום גורמת לי להיות "מנותק" כזה, בכאילו אני לא חד, לא מפוקס, מדבר עם מישהו אבל "מסתכל מהצד", כמו במציאות מדומה כזאת? איך אני יכול לפתור את הבעיה הזאת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הרגשה של "חוסר פוקוס" וחוסר עירנות

ד''ר אירנה נתנאל
    14/02/2009

שלום לך,

ההרגשה שאתה חווה היא תוצאה של עישון חשיש שכנראה, שינה את האיזון הכימי במוח או הפעיל אזורים מסוימים במוח שגורמים לתחושה זו. הדבר בהחלט עלול להיות אפילו מעישון חד פעמי. כדאי לפנות להתיעצות פסיכיאטרית. לא כדאי לעשן סמים שוב!

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבוהל לחלוטין.

פלוני
    14/02/2009

זה משהו תמידי? =[ איך מתמודדים עם זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה למפוחד

ד''ר אירנה נתנאל
    14/02/2009

הדבר הכי לא יעיל זה לפחד ולהתרגש מהמצב. מה שאתה מרגיש מאוד לא נעים אבל לחלוטין לא מסוכן. כדאי שפסיכיאטר יבדוק אותך. אפשר לטפל בזה בהחלט. הטיפול יכול לוריד את עוצמת הסימפטום, להרחיק זמן בין התקפים של תחושת אי נוחות שאתה חווה עד שזה יעלם. הכי חשוב אל תתרגש מזה כי לחץ, מתח והתרגש מוסיפים דלק למצב ואז אתה מרגיש לופים חדשים של תחושות הלא נעימות ונדמה לך שזה לא יגמר ולא יעזוב אותך. מחשבות אלו גם מוסיפות דלק למצב וכך אתה מוצא את עצמך במעגל הקסמים בלתי פוסק. הפתרון הוא לתת לזה לעבור. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי משולב עם תרופות מאוד יעיל בהתמודדות עם מצבים כאלה. במהלך הטיפול ניתן ללמוד כלים ומיומנויות של התמודדות יעילה שבסופו של דבר תביא לצמצום משמעותי בסימפטומים.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דה פרסונליזציה

פלוני
    16/02/2009

קראתי על תופעה שנקראת "דה פרסונליזציה", ואני חושב שהתחושות שאני מרגיש, כל הניתוק, חוסר מיקוד, בכאילו "מציאות שונה" מאוד דומות לתסמינים של הדה פרסונליזציה. האם יכול להיות שיש לי את זה? אם כן, האם זה עובר? איך אפשר להעביר את זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דה פרסונליזציה

ד''ר אירנה נתנאל
    16/02/2009

ייתכן וזאת התופעה. ניתן לטפל בה על ידי טיפול תרופתי בשילוב עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). במהלך הטיפול תלמד כלים ומיומנויות של התמודדות יעילה עם התופעה. זה עובר בעזרת טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו