חרדת בחינות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדת בחינות
    עינב
    01/08/2007

שלום, הנני סטודנטית ולפני כל מבחן אני חשה חרדה ויש לי חלומות על כישלון בבחינות , ובאמצע המבחן אני מתחילה לחשוב מה יקרה אם .. אני אכשל,כמו כן אני יודעת את החומר טוב מאוד ובמבחנים אני מקבלת ציונים נמוכים כי אני לא יכולה להתרכז.
    מה עליי לעשות?האם יש טיפול לזה?

אודה להתייחסותך,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת בחינות

הוספת תגובה

• חרדת בחינות

ד''ר אירנה נתנאל
    09/08/2007

עינבל שלום,

כמעט כל אחד נכנס ללחץ לקראת המבחן או בזמן המבחן. הלחץ הזה לעיתים חיוני כי חרדה עד לנקודה מסוימת מגבירה ריכוז. כאשר החרדה עוברת את הגבול וממשיכה לעלות הריכוז יורד והחרדה משתקת, מורידה את היעילות וגורמת לפגיעה בתפקוד. חרדת בחינות מתקשרת לחרדת ביצוע שבה האדם חווה לחץ בגלל שהוא צריך להוכיח לעצמו ולאחרים את הישגיו. הסיבות לחרדת בחינות שונות מאדם לאדם. כנראה שאצלך הדבר מתקשר לסיבות שקשורות למבנה האישיות שלך (דימוי עצמי נמוך , פחד מכישלון , תחרותיות יתר ,פחד מאי עמידה בציפיות הסביבה: משפחה, חברים ללימודים, מורים וכו'). טכניקה של טיפול התנהגותי קוגניטיבי יעיל מאוד במקרה זה. הגישה מדגישה את הקשר שבין מחשבות לבין הרגשה והתנהגות. לפיכך, שינוי של הדיאלוג הפנימי שלך בינך לבין עצמך יוביל לשיפור בהרגשה ובתפקוד שלך. בנוסף, אחד הטיפולים המוצלחים ביותר בהתמודדות עם חרדת הבחינות הוא הטיפול בשיטת הביו- פידבק המאפשר לרכוש כלים ומיומנויות של שליטה עצמית, ריכוז וקשב, ולפתח יכולת לזהוי תחושות שקשורות לחרדה . בטיפול לומדים כיצד לנצל את האנרגיה המחשבתית להצלחה במבחן. לומדים להשתמש בדמיון ובמשפטים מרגיעים עם תוכן של חשיבה חיובית ועל ידי כך לומדים כיצד ניתן לגרום לשינויים רצוניים במערכת הבלתי רצונית בגוף כגון: קצב פעימות הלב, הנשימה, הפעילות המוחית ורמת המתח הפיזיולוגי והרגשי. כל זה כדי להשיג שליטה על החרדה. בנוסף, ניתן להשתמש באמירות חיוביות כמו " הישגים במבחן לא משקפים את ערכי כבן-אדם" וכו'. ניתן לעזר בתרגילי הרפייה שונים. וכמובן שהכי טוב זה לפנות ליעוץ מקצועי כדי להתאים את העזרה הכי יעילה עבורך באופן אישי.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו