שלום, צריכה עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום, צריכה עזרה
    גלית
    01/08/2007

היי, יש לי חברה שעוברת תקופה מאוד קשה בחיים שלה, במהלך התקופה הזאת היא איבדה את אביה ואת דודה והתגלה שסבתה חולה. היא כמעט שלא אוכלת, קשה לה לישון והיא מדוכאת.
    היא התחילה ללכת לטיפול והייתי רוצה לדעת מה אני יכולה לעשות בשביל לעודד אותה ולגרום לה להרגיש יותר טוב לגבי עצמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום, צריכה עזרה

הוספת תגובה

• עזרה במצבי משבר

ד''ר אירנה נתנאל
    01/08/2007

לגלית שלום ותודה על פנייתך לפורום!

הרצון שלך לעזור לחברתך במשבר מעורר הערכה רבה!
    החברה שלך מתמודדת עם אובדנים משמעותים בחייה ואת בהחלט יכולה לחזק אותה ולעזור לה. אובדנים מהווים חלק בלתי נמנע מחייהם של כולם בזמן כלשהו ומעוררים בנו כאב רגשי רב ביותר. חשוב לאפשר לחברה להתאבל וגם עם זה יקח זמן כי אבל אינו משהו שצריך "להתגבר" עליו במהירות האפשרית. חשוב לאפשר לה ביטוי של רגשות .אם בא לה לבכות שתבכה כמה שהיא צריכה ושלא תעצור את רגשותיה. חשוב שתביע בחופשיות את העצב שלה ותבטא אותו בכל משך הזמן הנחוץ לה, כדי להשתחרר ממנו.

כמו המשחק, גם האבל נגמר, כאשר הוא נגמר!

אשמח לענות על שאלות נוספות
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה :).... עוד שאלה אם אפשר

גלית
    03/08/2007

הייתה לי שיחה עם אותה חברה אתמול והיא סיפרה לי שהיא שונאת את עצמה ושיש לה ביטחון עצמי מאוד נמוך.... איך אני יכולה לעזור לה עם זה, יש אולי איזשהי שיטה שיכולה לעזור לה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנאה עצמית וביטחון עצמי

ד''ר אירנה נתנאל
    04/08/2007

שלום לך גלית,

לביטחון עצמי נמוך ושנאה עצמית יכולות להיות כמה סיבות. השאלה היא האם תחושות אלו הן סימפטומים של המשבר הנוכחי שחברתך עוברת או שהיא הייתה כזאת מאז ומתמיד, זה יכול להיות גם סימפטום של דיכאון כתוצאה של אבל (אולי היא מאשימה את עצמה על דברים שהיו קשורים לאינטראקציה עם הדמויות שאבדה)? התחושה יכולה להיות טבעית בתקופה של עיבוד האבל וחולפת בתום התקופה. בזמן הזה העידוד והתמיכה שלך חיוניים לה וחשובים מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו