חרדה - המשך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה - המשך
    לירון
    22/02/2009

אירנה שלום, ראשית תודה רבה על היחס. רציתי לספר לך והדגיש שלא ראיתי את התמונות בכללותן. אני הסתכלתי על התמונה הראשונה ולאחר מכן הסתתי את מבטי מהמחשב. חבריי דיברו בינהם על התמונות שראו ותיארו את התמונות לידי. ואני פיתחתי אותן במוחי. מאז אני נזכרתי בתמונות של זוועות שהיו בראשי. האם עדיין להסתכל באמת בתמונות למרות שלא ראיתי אותן? את חושבת באמת שזה יעזור לי ולא יפתח תמונות חדשות בראשי? מומחה אחר ייעץ לי ללכת למטפל בEMDR או מטפל התנהגותי קוגנטיבי, מה את חושבת על זה האם כדאי ללכת באמת ? ואם כן למי? תודה רבה לירון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה - המשך

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    22/02/2009

לירון שלום,

חשיפה הדרגתית שהצעתי לך היא חלק מהטיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT). בנוסף, אפשר לעזר בתרופות הרגעה, לתקופה קצרה וכשמצבך ישטפר להפסיק את הכדורים. EMDR הינה טכניקה יעילה בנוסף לטיפול ולא כטיפול עצמו. חשוב להבהיר שבגלל שאתה לא ראית את התמונות, יכול להיות שדמיינת זוועות שמאוד מוגזמות לעומת התמונות האמתיות שיחסית מתונות. העולם הפנימי שלנו מאוד עוצמתי ואנו נוטים להפרז מאוד בפנטזיות שלא פרופורציונליות למציאות. סביר להניח שהתמונות במציאות קשות אך בראשך דמיינת תמונות קשות כפליים מהתמונות המקוריות. אני מציעה לך לחזור לחשיפה הדרגתית, להסתכל שוב ושוב בתמונה אחת שראית כבר עד שהיא תפסיק להפחיד ולהטריד אותך, לאחר מכן תעבור לתמונה נוספת וכך תמשיך עד שתוכל להביט בכול התמונות ללא פחד וללא התרגשות. זה מבחינה התנהגותית. מבחינה קוגניטיבית חשוב לאזן את המחשבות המפחידות, להבין שכולנו חיים בעולם מסוכן ומפחיד ועל החיים והמוות אין שליטה לאף אחד. יש בעולם הרבה רוע, הרבה סבל וזה מה שיש והדבר לא בשליטתינו. חשוב לקבל בשלווה את מה שלא בשליטתך ולהיות אמיץ לשנות את מה שכן בשיטתך, והכי חשוב זה שתהיה לך תבונה להבחין בין השנים.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו