מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרגשה מוזרה של רובוטיותדוד24/02/2009
שלום. יום אחד שוטטתי לי באינטרנט, ופתאום ראיתי כתבה על איזה מחלה: דה פרסונליזציה. נכנסתי לויקיפדיה כדי לראות במה מדובר וראיתי שמדובר על אנשים שמנותקים מעצמם, פועלים כמו רובוטים, מרגישים שהם מנהלים שגרה בלי יכולת ממשית לשליטה. אמרתי לעצמי, בעיה ממש קשה, והעניין הוא שבחנתי את עצמי, ומאז שקראתי את הכתבה אני לא מפסיק לחשוב שאני מתנהג כמו רובוט. זאת אומרת, שמתי לב שאני יכול לדבר עם חברים, הורים, משפחה וכדומה, ואז שאני מתחיל לחשוב על הדה פרסונליזציה אני מתחיל להרגיש כמו רובוט. בכאילו אני מדבר אבל הראש שלי נמצא במקום אחר, מן הרגשה של רובוטיות. ההרגשה הזאת התחילה אחרי שקראתי על התופעה, מישהו מוכן להסביר לי למה אני מרגיש "רובוט"? בכאילו אני יכול לדבר אבל "לא באמת לדבר", אלא להרגיש רובוט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה מוזרה של רובוטיות
ד''ר אירנה נתנאל24/02/2009דוד שלום,
כול אדם במך היום עושה אלפי פעולות כמו רובוט וזה טבעי ולגמרי נורמלי. אלה הן פעולות אוטומטיות. אפילו נהיגה, הליכה וכו'. אם נקרה אינציקלופדיה של רפואה בוודאי נמצא אצלינו אין ספור סימפטומים של כול המחלות. מצב כזה בוודאי יגורם ללחץ, מתח, פחד ועוד. אנחנו לא חושבים על הפעלת כול שריר ושריר תוך כדי הליכה, לא כדאי להתקע על מחשבות לא רלוונטיות. תמשיך את התנהלותך בחיים כרגיל, אל תייחס חשיבות רבה למה שקראת והמחשבות יעלנו לך בהמשך.
באופן כללי, דה פרסונליזציה יכולה להיות סימפטום של הפרעות שונות וגם הפרעה עצמה. היא מופיעה במצבים של לחץ, מתח, חרדה. היא סוג של ניתוק וכפי שציינתי ניתוק הוא חלק מהתנהלות הרגילה שלנו ביום יום, אפילו חיונית במצבים מסוימים. היא חלק ממנגנון הישרדותי ונועדה כדי להגן עלינו במצבים של איום וסכנה ממשיים.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעולות אוטומטיות
דוד24/02/2009השאלה היא האם גם דיבור יכול להחשב לתהליך אוטומטי, כי לפעמים אני מרגיש שאני מדבר "בצורה אוטומטית" כזאת, בלי ממש לחשוב ולתכנן את הדיבור, זה טבעי? אני לא נמצא בחרדה, לחץ או כאלה דברים. האם עצם המחשבה על הדה פרסונליזציה גורמת לי לנתח את הפעולות שאני עושה במהלך היום ואז זה נראה לי בכאילו זה אוטומטי? תודה על התשובה המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעולות אוטומטיות
ד''ר אירנה נתנאל24/02/2009אין לך שום דה פרסונליזציה, אל תייחס לעצמך מה שאין לך. דיבור, פעולות, חשיבה בוודאי לרוב הם תהליכים אוטומטיים. מאט מאוד פעולות או דיבור שהוא מודע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)