חרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה
    דנה
    04/03/2009

אני בת 45 סובלת מחרדה כללית הרבה שנים בעיקר פחד ממחלות לפני כימה ימים עברתי בדיקת mri בשד בדיקה שיגרתית במקום ממוגרפיה מכיוון שעברתי בעבר הגדלת חזה ובדיקת ממוגרפיה פחות מדוייקת אין לי שום גורמי סיכון הבדיקה שיגרתית לחלוטין ולמרות זאת מאותו יום של הבדיקה אני לא יכולה לישון אני חרדה ובטוחה שימצאו משהו לא תקין היה נדמה לי שהטכנאית הסתכלה עליי בצורה מוזרה והחלטתי שבטח היא ראתה משהו לא תקין אני צריכה להמתין לתוצאות כשבועיים ואנילא מתפקדת אני משותקת מפחד יש לציין שאני אמא ל4 ילדים ובילדותי איבדתי את אבא שלי בגיל 12 ממחלה קשה ומאז אני מלאה בחרדות מה לעשות והאם זה נורמלי להגיב בצורה כזו עקב מה שעברתי בילדותי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    05/03/2009

דנה שלום,

סביר להניח שיש קשר בין חוייות שלך בעבר להתנהגותך העכשיוית. חשוב שתשימי לב למחשבות עוברות לך בראש. נסי לאזן אותן למחשבות מאוזנות, שמבוססות על בדיקה עובדתית של המציאות. תעלי מחשבות שמתבססות על עובדות משמעותיות. איזון מחשבות תורם להסתכלות פרופורציונלית ומציאותית שבסופו של דבר לקטינה את החרדה.

אני מאוד ממליצה לך לעבור טיפול התנהגותי - קוגניטיבי אישי או קבוצתי. במהלך הטיפול תלמדי שיטות להתמודדות יעילה עם חרדות בהווה וגם בעתיד. כלים אלה מאפשרות למנוע הישנות של חרדות בעתיד.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו