מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מספר שאלות - חרדהבני05/03/2009
לד"ר שלום רב,
אני בן 25,מזה 8 שנים סובל מחרדות ובמהלכם כשנתיים היפוכנדריה גם כן..
משהו קטן שיש לי הצטננות או דבר מה פיזי ישירות לוקח את זה למובן בריאותי פיזי ולא לחרדות
וחושב על סוף חיי כתוצאה מכך ,כבר מדמיין סרטים בראש איזה מחלה זו וכ"ד והולך לאינטנט
לחפש למצוא מה המחלה לפי התסימנים.לאחרונה רק לאחרונה לא היה לי את זה אף פעם אולי לא באותה עוצמה לפחות.כחודשיים אחרונים אני מרגיש מנותק מעצמי.ולא במציאות. כל הזמן חושב על כך שאני הולך ומשתגע,מתחרפן,הראש שלי לא מפסיק לפעול במחשבות. כל הזמן הוא במחשבות היה אבל משהו בחודשיים האלו קרה שאני מרגיש כבר לא יכול יותר. וממש קרוב להשתגע.ומפחד מכך מאד.הראש כואב ,יש חולשה של הגוף.ומחשבות רצים מלבד מחשבות שהיו לי תמיד . מחשבות על העתיד,מחשבות על ההוה,האם לקחת כדורים לא לקחת,האם אצליח ללמוד או לא.
האם אי פעם אצליח להתמודד עם החרדות האלו,עד מתי אמשיך להרגיש בחילות . מלא מחשבות.האם זה טבעי שארגיש ככה? או שאפשר אכן להשתגע ולהתחרפן וזה מה שככל הנראה הולך להיות חס וחלילה.או שזה ככה בבנאדם עם חרדות ודיכאון. האם הפחד משיגעון ,להתחרפן הוא רק בגדר פחד והוא שייך לחרדות? או שהמצב קריטי? שאלה נוספת.ידעתי כבר מספר חודשים לפני שההורים שלי נסעו לחופשה שנייהם יחדיו. מה שאף פעם לא היה והפעם נשארתי לבדי והם הפצירו בי לא לחייג אלייהם להטריד אותם האם הנפש אותתה ונפגעה מכך ואולי זה מה שגרם לי להרגשה לא טובה כללית לחלוטין. בימים שהם היו בחופשה הרגשתי כבר שאני מאבד את השפיות שלי.אולי כתוצאה מכך שנשארתי לבד בבית.האם יש בזה הגיון ?
בתודה רבה.
בני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר אירנה נתנאל05/03/2009בני שלום,
פחד להשתגע זהו אחד הפחדים הכי בסיסיים של כולם. במצבים של הפרעת חרדה פחד זה מתגבר והופך לגורם מגביל ומאוד מפריעה. אף אחד בעולם לא השתגע מחרדה. המחשבות השלילות שמסתובבות לך בראש ללא שליטה גורמות לך להרגשה שלילית של פחד, מתח, לחץ, חרדה. נסה לחשוב בהגיון, מחשבות שמבוססות על עובדות אובייקטיביות, מציאותיות ומשמעותיות.
אני מאוד ממליצה לך לעבור טיפול התנהגותי - קוגניטיבי אישי או קבוצתי. במהלך הטיפול תלמד שיטות להתמודדות יעילה עם חרדות בהווה וגם בעתיד. כלים אלה מאפשרות למנוע הישנות של חרדות בעתיד.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבני
דקלה05/03/2009היי, בתור אחת שעברה שנים את מה שאתה מתאר פה, אני מציעה לך לפנות בהקדם לרופא משפחה או פסיכיאטר שייתנו לך כדורים כדי להתמודד עם המחשבות האובסיסיביות והחרדה. מנסיון, שיחות לא מספיקות אלא רק שילוב של תרופות בנוסף. חבל על כל דקה שאתה סובל יש פיתרון תרופתי והוא קל ולא ממכר ופשוט ישנה לך את החיים. אני לוקחת תרופות כבר שמונה שנים ומתפקדת בצורה מלאה עם מינימום חרדות ומחשבות מטרידות, גם כשהן מופיעות הן כבר לא כ"כ מפחידות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
ד''ר אירנה נתנאל06/03/2009תודה לבני,
מסכימה עם כול מילה שלך !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות
אושרי07/03/2009מזכיר לי את הבעיה שלי הלחצים בחילות פחד מהכל רק אצלי אני מנסה להבין עם זה בגלל החברה כי אני כל הזמן בסרטים עם אני אוהב אותה או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)