מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה דברים שרציתי לשתף...אורח18/03/2009
שלום לרופאים. אחרי הרבה זמן של "חקירות ובדיקות" ברחבי האינטרנט, החלטתי לכנס את כל המחשבות שלי כאן בפורום כדי לקבל מענה הולם ואמיתי. אני אתחיל את הסיפור: אני ילד בן 19, לפני כמה חודשים יצאתי עם חברים, ובחרתי, בתומי, לעשן חשיש בפעם הראשונה בחיים שלי כי חשבתי "שצריך לנסות כל דבר בחיים". אני בחיים שלי לא התעסקתי עם סמים או משהו בסגנון, אני ילד טוב בסה"כ, וזה היה כי החברה שאיתם יצאתי מעשנים כבר הרבה זמן. אחרי שלקחתי כמה שאכטות מהג'ויינט, לא הרבה אולי 6-7, לא הגיעה שום השפעה. אבל אז, אחרי שכבר עישנתי, התחלתי לחשוב בראש "למה עשיתי את זה? אני הרי יודע שזה פוגע באנשים ושזה מסוכן ויכול לגרום למחלות נפש, למה הייתי צריך את זה?" והתחלתי להרגיש משהו שדומה לחרדה, למרות שלא ממש הייתי חרד, אלא יותר הצטערתי על העישון. כמו כן, התחלתי להרגיש עייפות, חולשה, היו לי רעידות (אולי בגלל שהיה קר באותו הלילה, אבל הרעידות היו רציניות ממש), וכבר ממש לא רציתי לצאת אלא רק ללכת הבייתה. בכל זאת יצאנו, ואז שחזרתי הבייתה הלכתי לישון עם הרבה חרדה. בוקר למחרת קמתי, וישר סיפרתי להורים שלי את מה שהיה ואת זה שעישנתי. אני בנאדם שלא מסתיר דברים מההורים, וישר סיפרתי להם מה קרה, הם אמרו שקודם כל טוב שאני מדבר איתם על זה, ושהם סומכים עליי ויודעים שאני לא אחזור על זה שוב, כמו שכבר אמרתי להם. וכאן מגיע החלק החשוב במה שיש לי להגיד: בבוקר הזה הרגשתי ממש משונה, הרגשתי הרגשה חזקה כזאת של מין "האנג אובר", בכאילו אני עדיין "מרחף" כזה, לא מרוכז, לא עירני וכדומה. ההרגשה הזאת הגבירה את החרדה שלי, שמא העישון החד פעמי הזה עשה לי נזק לטווח הארוך ו"דפק" אותי לכל החיים. בשעות הערב התחלתי לגלוש באינטרנט ולקרוא קצת על החשיש והנזק שלו, שמעתי על הרבה אנשים שקיבלו פסיכוזות ודמיונות וכדומה. כמו כן קראתי על תופעה שנקראת "דה פרסונליזציה", דה ראליזציה וכדומה, שהגוף לא קשור לעצמו ועוד כל מיני דברים. אני חושב שזה עוד יותר הלחיץ אותי, ובגלל התחושות שחשתי כבר מקודם של ה"חוסר מיקוד", בכאילו אני לא מרוכז ומשהו מטריד אותי ומונע ממני להתרכז. הייתי די בחרדה איזה שבועיים, שאולי יש לי דה פרסונליזציה (וזה קרה רק אחרי שקראתי על זה באינטרנט) או שאולי העישון החד פעמי דפק לי את החיים. עוד דבר - אני בנאדם עם שאיפות, שרוצה ללמוד בחיים וכדומה, והחרדה שלי נבעה גם מזה שאולי העישון החד פעמי יהרוס לי את הסיכוי להצליח או יוריד לי אותו. בעקרון, הייתי עסוק רב הזמן "בלבחון" את עצמי, האם זה פגע בי וכדומה, האם יש לי דה פרסונליזציה וכאלה דברים. ההורים שלי לקחו אותי להתייעץ עם פסיכיאטר מומחה לסמים, הייתי אצלו והוא אמר שאין לי כלום, לא דה פרסונליזציה ולא כלום, שאני פשוט מוטרד ויש לי מחשבות טורדניות, הוא נתן לי לורבן לשבוע וזהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך להודעה
אורח18/03/2009העניין הוא שלפעמים החרדות עולות לי שוב, ואני פוחד שלמשל אולי יש לי דה פרסונליזציה, או דה רהליזציה, או שהעישון החד פעמי הרס לי סיכוי להצליח בחיים, ואני לא מצליח לסלוח לעצמי על זה שעישנתי. רציתי לשמוע מה לרופאים הנכבדים כאן יש להגיד ולעודד, אולי אני סתם צריך פשוט להפסיק לחשוב על זה ולסלוח לעצמי על זה שעישנתי ו"איכזבתי את עצמי", כי אני בחיים לא הייתי מאמין שאני אעשן. כמו כן, חשוב לציין שהתנהלות היום יום נמשכת כרגיל, אני יוצא, משחק כדורגל עם חברים, צוחק, נהנה וההכל, אבל העניין הוא שהמחשבה הטורדנית לא עוזבת אותי, אני פשוט לא מפסיק להכות חטא על פשע, אני לא סולח לעצמי שעישנתי פעם אחת, בכאילו איכזבתי את עצמי והכל ירד לטמיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעישון סמים חד פעמי
ד''ר אירנה נתנאל18/03/2009שלום לך,
צר לי על מה שאתה עובר. אתה מוטרד ומאשים את עצמך. ההתעסקות בזה רק גורמת לך לסבל ולצער רב. כדאי לקבל את ההתנסות שלך ואת מה שקרה כי את העבר כבר לא ניתן לשנות. תשים את הכול מאחוריך ותמשיך בשגרת החיים שלך. תמשיך לחיות חיים טובים ומאושרים למרות מה שקרה. אם המחשבות ימשיכו להטריד, תפנה לעזרה מקצועית.
תרגיש טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם את חושבת...?
אורח18/03/2009תודה על התגובה. האם את חושבת שההתנסות הזאת גרמה לי איזשהו נזק? כי זה הפחד שלי, שבגלל טעות חד פעמית שלי שאני יודע שלא הייתי צריך לעשות, אני מפחד שפגעתי בעצמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעישון סמים חד פעמי
ד''ר אירנה נתנאל19/03/2009כרגע אתה מוטרד וזהו הנזק המיידי והממשי ביותר שנגרם לך. מצב זה עלול לעורר חרדות, מחשבות טורדניות, לעורר הפרעות חרדה וכו'. קשה לדעת מה יהיה לטווח הארוך. יש מקרים שעישון חד פעמי גורם לנזק בלתי הפיך ויש מצבים שאנשים מעשנים שנים רבות ולא "מרגישים" שנגרם להם נזק. יש הבדלים בין אישיים. כדאי שתחזור לשגרה שלך כמה שיותר מהר כאילו לא קרה כלום, כאילו שלא עישנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמוטיב כיצד מפסיקים...
לורה20/03/2009אני מטופלת ברמוטיב עקב התקפי חרדה כבר 8 שבועות, הייתי רוצה לדעת כיצד ניתן להפסיק הטיפול מאחר ואני מרגישה כבר מצויין... האם בבת אחת או שיש דרך גמילה אחרת?? תודה לורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)