מה יהיה איתי???

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה יהיה איתי???
    תמר
    07/08/2007

שלום, אני בת 23 ובשלוש שנים האחרונות אני סובלת מדכאונות שתוקפים אותי לכמה חודשים והולכים. הדיכאון בא תמיד בתקופת החורף ומשנה לשנה הוא נמשך יותר זמן.זה מתחיל מסתם מצברוח רע, עייפות, בכי, הפרזה באכילה ונמשך עד להסתגרות בבית לכמה חודשים טובים,ניתוק קשרים עם כל מי שאני מכירה, פחד לצאת החוצה ולראות אנשים או אפילו לענות לטלפון ולפתוח את הדלת, רצון להיות לבד, לא לדבר כמעט, "לבלות" שעות ארוכות במיטה-בלי להתקלח שבוע ואפילו יותר, אכילה לא מסודרת ומוגזמת, השמנה וכתוצאה מזה-דימוי עצמי מאוד נמוך. גם לפני השלוש שנים האלה סבלתי תמיד בחורף מעצבות והשמנה-מה שגרם לי עוד יותר לשקוע בעצבות אבל לא להסתגר בבית למשך כמה חודשים ולנתק עצמי לגמרי מהחיים כמו שעשיתי בשלוש שנים האחרונות. בשתי הפעמים האחרונות, (אחרי המון כעס ולחצים מצד ההורים שלא ממש עזרו לי) איכשהו כמו מטה קסם,תפסתי את עצמי יום אחד והלכתי לחדר כושר ומשם הכל השתנה-התחלתי לרזות, לחייך, להתלבש, לראות אנשים, לחדש קשרים, לעבוד וכו'..עד לדיכאון הבא! זה תמיד התחיל אחרי שנרשמתי ללימודים גבוהים ומיד עזבתי. אני לא בחורה טיפשה, יש לי בגרות ופסיכומטרי מצויינים וכשאני לא בדיכאון-אני נראית טוב אבל יש לי הערכה עצמית נמוכה. השנה, הדיכאון תקף באמצע החורף (לא בתחילתו-אחרי שחשבתי שכבר נפטרתי מזה לכל החיים!) והוא נמשך עד עכשיו-יותר זמן משתי הפעמים הקודמות.השנה,אימי (שאגב- גם היא סובלת מדכאונות כבר הרבה שנים ולוקחת תרופות) שכנעה אותי לקחת תרופות שלא ממש עזרו (ציפרלקס).שנה שעברה טופלתי ב"מוח אחד" וגם השנה התחלתי ללכת לאותה מטפלת. הצטרפתי שוב לחדר כושר לפני כמה שבועות וחשבתי שהעניינים יתגלגלו מעצמם כמו כל שנה ואני אחזור לחיים לשמחה ולהתלהבות אבל לא!! השנה זה עוד יותר חריף, אני בקושי גוררת את עצמי לחדר כושר (שנה שעברה התמכרתי פשוט והלכתי כל יום!), אני לא יורדת במשקל כמעט וממשיכה לאכול די המון ולא ממש מסודר, אין לי את ההתלהבות שאפיינה את הפעמים הקודמות בהן יצאתי מהדיכאון ובטיפול אני גם לא מרגישה שאני מתקדמת. אני עדיין ישנה די הרבה-אין לי חשק לקום בבוקר והכי מפריע לי-שאני נטל על אמא שלי עם כל ההוצאות הכספיות האלה. אני רוצה לצאת כבר,לעבוד, ללמוד להיות עצמאית, לחזור למשקל הקודם שלי, להתלבש ולהראות טוב! הבעיה אצלי שכשאני נכנסת לדיכאון ומתחילה להסתגר בבית ולהזניח את עצמי, זה הופך לחרדה מלצאת החוצה ולהראות את עצמי וככה אני גם לא יכולה לפתור את הבעיה. כי כדי לצאת מהדיכאון צריך לצאת כמה שיותר החוצה וללכת לטיפול וכן לראות אנשים וכו' אבל אני ממש מתביישת לצאת. מזל שהחדר כושר קרוב מאוד לביתי וגם המטפלת במוח אחד קרובה אלי. יש ימים שיש לי רצון לקום ולצאת מכל התסבוכת הזאת ויש ימים שאין לי כוח לכלום ואני רק רוצה להישאר בבית. לפעמים אני מפחדת שאני בחיים לא אצא מזה ואתרגל למצב הזה-שלא אצליח ללמוד במכללה או אוניברסיטה,לעבוד,לנהל חיים עצמאיים כמו כולם. עזרו לי!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה יהיה איתי???

הוספת תגובה

• מה יהיה איתי???

08/08/2007

לתמר שלום.
    כתבת הודעה ממש מפורטת ועל כך אני מודה לך. התיאור של המצב מתאים להפרעה שנקראת דיכאון מג'ורי חוזר. עושה רושם שכל פעם את סובלת מספר חודשים. לדעתי את עושה לא נכון בזה שאת לא פונה לגורם מטפל מוסמך. אני מבין שלא הגבת מספיק טוב לתרופות מסוימות אבל עליך לדעת שיש הרבה תרופות אחרות שלא קיבלת. תמשיכי לנסות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי תמר

אלעד
    12/08/2007

אני מזדהה איתך כמעט ברוב המצבים שעברת..אני עובר תהליך דומה אך לדעתי הרבה יותר קל אני מבין אותך וחושב שאולי אוכל לעזור לך דרך אגב גם אני הולך לחדר כושר בגלל אותן הסיבות ואפילו מצליח להתמיד לבנתיים אשמח אם תיצרי איתי קשר במסנג'ר [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזדהות

אמא
    15/04/2011

כאילו אני כתבתי את זה פשוט הזוי,כל כך דומה לתחושות שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני מאוד מזדהה איתך תמר

דודסם
    18/04/2011

ממש כמו השניים הקודמים גם אני עובר כבר הרבה שנים סיפור דומה, ועושה רושם שכאילו כולנו באותה סירה (שמסתבר -לא ממש צפה או טובעת) אני רק יכול להוסיף ולהגיד- וזה לא רק מתוך אמונה או כנגטיב של הייאוש, זה שכנראה לכולנו יש צורך לגלות את השמחה האמיתית ואת האור, ויש גם תקופות כאלה.. פשוט צריך להבין שהמח הוא דבר מופלא ומשוגע לחלוטין ושכמו שאפשר ליפול אילו לתהומות הייאוש אפשר גם לעוף איתו גבוהה לשמיים - אך גם זה צריך להיות בפרופורציה, וצריך ללמוד למתן... תהיי שמחה תמר, את מקבלת שיעורים מהיקום והם ירימו אותך לבסוף!! (אגב- ההודעה שלי כמה שורות מעל שלך , תקראי ותראי שאת לא לבד, כל אחד והחבילה שלו)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו