מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רעידות במנוחה ( בהקשר לחרדה ? )שחר18/03/2009
שלום . אני בן 39 , נשוי עם 3 ילדים . בחודשים האחרונים פוטרנו אישתי ואני מהיי-טק , על כל המשתמע מכך . לפני כשבועיים- פלוס-מינוס- עברתי שבוע שבו הייתי תקוע עם מחשבות דיכאוניות ,דפיקות לב , חוסר תיאבון כמעט מוחלט, רגליים כבדות , ושינה לא שינה. לא הצלחתי לצאת מזה או להרגע. שמתי לב כי בישיבה-מנוחה (קריאת עיתון )קיים אפשרות לרעידות בידיים או ברגליים . לא תמיד ולא חזק אבל . דפיקות לב אני מרגיש רוב הזמן . אני מעשן כ-3-5 סיגריות ליום , לא כל יום . כאשר הבנתי שאני לא מצליח להרגע , פניתי לרופאת המישפחה ודיברנו . הבדיקה הראתה לחץ דם תקין , דופק תקין . החלטנו על כדור לוריוון - 1/2 לפני השינה ו- 1/2 כעבור 12 שעות . היום- לאחר כשבוע - יצאתי ממצב הדיכאון והמחשבות הלא טובות . הרגליים לא כבדות . אני אוכל עם תיאבון .אני מעסיק את עצמי רוב הזמן בדברים חיוביים ובילדים - אבל הרעידות במנוחה לא נעלמו לגמרי . אני תמיד מרגיש את זה עם דפיקות לב . אני ישן יותר טוב . אשמח מאוד לתגובה על כל הסיפור . תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות במנוחה ( בהקשר לחרדה ? )
ד''ר אלונה גוברמן19/03/2009שלום. התמונה שתיארת אופיינית לתגובה הסתגלותית על רקע מצב דחק (stress) פסיכוסוציאלי , המלווה בתסמינים חרדתיים ודיכאוניים (עם ביטויים גופניים). על מינת למנוע את יווצרותו של תהליך מתמשך (כרוני) מומלץ לפנות לפסיכיאטר ולשקול טיפול תרופתי בנוגדי דיכאון וחרדה או טיפול קוגניטיבי התנהגותי . כמו כן השתתפות בקבוצה טיפולית להפרעות חרדה יעילה בהחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שחר19/03/2009דבר ראשון תודה . לגבי טיפול תרופתי - האם הלוריוון שנירשם לי והמינון ניראים מתאימים ? האם יש תרופות אחרות או נוספות מומלצות ? אולי אפילו הומאופאטי .או מאכלים "מרגיעים " . האם יש בדיקות שכדאי לעשות ? בכל מיקרה - הרעד והחרדה אמורים לעבור , אני מניח , בעזרת הטיפול . ניתן לקרוא לזה עצבים ? האם לדעתך רצוי ביקור אצל פסיכיאטר או שזה יכול לעבור בקרוב בעזרת התרופות+ המון רצון פנימי לשים את זה מאחוריי . תודה רבה מראש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: שחר
ד''ר אלונה גוברמן20/03/2009שלום. תשובות לרוב השאלתך תמצא בתגובה שלי מאתמול. אינני מומחית בענייני הומיאופתיה, תוספות מזון או צמחי מרפא.
בהצלחה ושבת נהדרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)