מחשבות טורדניות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחשבות טורדניות
    אורח
    22/03/2009

אובחנתי אצל פסיכיאטר כסובל ממחשבות טורדניות. האם המחשבות הטורדניות גורמות לתחושה של חוסר מיקוד? חוסר מציאותיות? לעשות משהו אבל בכאילו הראש נמצא במקום אחר? זה גורם לי לתחושה של אי יכולת לחוות את מה שאני עושה אלא להתרכז במחשבות. האם זאת תופעת לוואי של מחשבות טורדניות וניתוח דברים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות טורדניות

הוספת תגובה

• מחשבות טורדניות

ד''ר אירנה נתנאל
    23/03/2009

אכן כן, תופעות אלו מוכרות ושכחות. אני מאוד ממליצה לשלב טיפול תרופתי עם פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) שתעזור לך להתמודד ביעילות עם מחשבות הטורדניות ועם המצבים הנלווים.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אורח
    23/03/2009

האם יכול להיות שבגלל המחשבות הטורדניות אני לא מרגיש אני? זאת אומרת, האם יכול להיות שאפילו בלי שאני ממש "חושב" אתה המחשבה, המוח שלי מריץ אותה בצורה תת מודעית? כי אני כל הזמן מרגיש "מוזר", בכאילו אני לא ממש מרוכז ולא ממש אני. גם שאני מנסה לא לחשוב את המחשבה, אני בכאילו לא מרוכז במה שקורה סביבי והכל לא מציאותי ואני השתנתי מאז שהגיעו המחשבות הטורדניות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות טורדניות

ד''ר אירנה נתנאל
    23/03/2009

בהחלט כן, ההרגשה שלך נובעת ממצבך. אין לנו יכולת לשלוט במחשבות או לתת למוח פקודה לא לחשות. ברגע שננסה לעשות זאת המחשבות ידבקו עוד יותר חזק. טיפול משולב של תרופות ו CBT הכי יעיל בהתמודדות עם מצבים כאלה. במהלך הטיפול אתה יכול ללמוד כלים להתמודדות יעילה עם המחשבות והרגשות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה...

אורח
    24/03/2009

אני רב היום מרגיש מוזר, בכאילו הסביבה שלי לא רגילה, משהו שונה כזה, בכאילו אני פועל בצורה אוטומטית מאוד. זאת אומרת, אני מרגיש שאני מדבר לדוגמא עם מישהו אבל לא מרוכז בדיבור ולא כמו שהייתי לפני שהתחילו המחשבות הטורדניות. גם שאני יוצא החוצה הסביבה נראית כזאת משונה. האם זה בגלל המחשבות הטורדניות וזה סממן של זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות טורדניות

ד''ר אירנה נתנאל
    24/03/2009

מה שאתה מתאר זה סימפטום של מחשבות טורדניות. במהלך הטיפול ניתן להתמודד עם תחושות אלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממה זה נובע?

אורח
    24/03/2009

למה זה קורה?
    זה ממש מעיק עליי, אני מרגיש שאפילו להסתכל במראה אני לא יכול, כי אני אפילו לא מצליח להתרכז בהסתכלות ואז זה ממש משונה, בכאילו העיניים שלי במין טשטוש כזה.

כל פעם בזמן המחשבות אני מרגיש טשטוש כזה בראייה.

למה זה קורה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני עובר את זה אבל

ליאור
    31/03/2009

בצורה חריפה , אז ככה שיש לך במה להתנחם זה באמת מפחיד ולא נעים ומדכא , אני לפעמים יש לי מין כזאת פניקה , בקיצור זה נקרא דפרסונליזציה , דהיינו הסימפטומים שאתה מתאר דומים לאלו , מה שאני מציע , זה לפנות לפסיכיאטר ויפה שעה אחת קודם והוא יעזור לך על ידי תרופות שמפחיתים את הסימפטומים אם הוא יראה בזה צורך וגם לדבר איתך לראות מאיפה מגיעים הסימפטומים , זה לוקח זמן , קצת סבלנות , זה יעבור , מדבר איתך בחור בן 18 שעובר מצבים דומים ויותר מפחידים כבר חצי שנה כמעט , אם ברצונך לדבר במסן [email protected] מקווה שעזרתי תתחזק זה לא סוף העולם מדובר רק על תחושות אבל אתה נורמלי לכל דבר ותזכור את זה זה חשובבבבבבבבבבבבבב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו