דיכאון ויאוש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון ויאוש
    עדי
    23/03/2009

שלום רב, אני בת 51 . מאז שאני זוכרת את עצמי אני רגישה מאד. נשואה +3 גדולים. אני בת להורים גרושים. גם אני התגרשתי , הגירושים היו קשים. בזמנו הייתי בשיחות וקיבלתי כדורים להרגעה . כדורים קלים. נישאתי וטוב לי בנשואים 10השנים האחרונות היו קשות . עברנו קריסה כלכלית פעמיים. בגילנו ( 51 ו- 53 ) נותרנו חסריכל . אנחנו בפשיטת רגל. הסבל שעברנו ועדיין גרם לי ולבעלי גם לבעיות רפואיות. אני סובלת מB12 נמוך, פוליק אציד נמוך, חוסר בויטמין D . בהמשך אימי עברה ארועיים מוחיים קשים (כשהיא תמיד היתה החברה הכי טובה שלי ) כיום היא משותקת אך הראש עובד לשימחתי. חווינו בעלי ואני פיטורים . הבן האמצעי אחרי הצבא חלה בדיכאון. טופל פסיכיאטרית. לא נמצאה מחלה נפשית אך יש לו בעיות רבות. בשנה האחרונה עקב שלשולים וכאבי בטן הפסיק לצאת מהבית אין לו חברים. בבדיקות האחרונות גילו אצלו מחלת קרוהן וקוליטיס במעי הגס. וחזרה אלי- בשל כל זה ובשל חוסר הגשמה עצמית ( לא זכיתי להיות בחו"ל ) חופשה בארץ פעם אחרונה לפני 12 שנה. לא יוצאת, לא קונה, לא מנחמת את עצמי בטיולים בקניון. הכל בית , בית אבות ( אמא שלי) בן יפיפה בן 24 שלא יוצא מפתח הבית. בשנים האחרונות טופלתי ע"י ציפרלקס - לא עזר. רימוטיב- לא עזר. סימבלטה 30 מג ואח"כ 60 מג' לא עזר. לאחרונה לפני 3 שבועות הרופאה הפסיכיאטרית העבירה אותי לויאפקס XR וכן לקסאנקס XR ( אני בעיקרון לוקחת כל השנים לוריוון שהכי הכי עוזר לי) בעקבות הכדורים החדשים "התחרפנתי" אני מרגישה הכי גרוע ורע. כל היום צמרמורות מוזרות , הרגשה איומה, וגם היו לי 2 התקפי חרדה. החלטתי שאני מפסיקה ויהיה מה. הודעתי לרופאה שאני עם כדורים קשים כאלה מפסיקה!!!!! ככה כבר כמה ימים שאני בסבל נוראי. שאלתי מה לעשות?? אני עדינה חרדה החיים שלי קשים( אבל אני לא חולה !!) גם טיפול פסיכולוגי אין בנמצא ללא תשלום. הייתי שמחה חעצה, עזרה משהו???????? מצטערת על כל הרשימה הארוכה אך הייתי צריכה אומץ רב כי קשה לי בימים אלה להתרכז, לכתוב ואפילו לדבר. אני קיצרת סבלנות, עצבנית ועוברת מקיצוניות אחת לשנייה. ( אני מזכירה רפואית ותמיד הייתי נעימה וסבלנית) לא רואה עצמי חוזרת לעבודה למרות שאני זקוקה נואשות לפרנסה.תודה עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון ויאוש

הוספת תגובה

• דיכאון ויאוש

ד''ר אלונה גוברמן
    25/03/2009

ערב טוב עדי. נראה לי שבעיקר בעיתך במישור סוציאלי כלכלי עם תגובות חרדתיים ודיכאוניים על רקע מצב דחק (stress) פסיכו סוציאלי. לכן הטיפול הוא מורכב מיחד טיפול תרופתי ,מיעדך דגש על גישה פסיכוטרפויתית, במיוחד טיפול CBT (קוגניטיבי התנהגותי ) אשר תעזור לך לרכוש מיומנויות בהתמודדות עם מצבי דחק (stress) פסיכו סוציאלי מתמשך. גם CBT טיפול קצר, ממוקד ועוזר לטווח ארוך.
    לציין שבפנייה לקליניקה יש החזר כספי מקופת חולים.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אלונה שלום רב, בהמשך ליאוש וד

עדי
    25/03/2009

תודה עבור תשובתך. אבל לא כל כך הבנתי .דחק פסיכו סוציאלי???? מה זה??? וגם טיפול שהמלצת CBT אפילו קצר מועד מהו?? מה עושים ?. אני רוצה לציין שאני ביומיים האחרונים סובלת ברמות בלתי נסבלות - קר לי נורא לשניות ופתאום חם לי נורא עד כדי הזעה. הצמרמורות קשות מנשוא. אני אוכלת רק לחם קל קצת מים ולימון ומדי פעם קצת משלשלת. בוכה נורא פתאום אפילו בלי דמעות. לא מתפקדת. אפילו מיטה לא נוח לי. דיברתי עם הפסיכיאטרית שלי והודעתי לה שאני כבר כמה ימים לא לוקחת ויאפקס ולא אקח לעולם!! היא ביקשה שאקח פעמיים ביום קסנאקס XR . אני לוקחת . אני גם לוקחת לוריוון מתחת ללשון. עני לי מהר בבקשה , אולי יש עבורי עזרה בחיפה או בקריות??? קליניקה??? אולי יש טעם ללכת לבית חולים?? אנא עזרי לי אני מתמוטטת. תודה עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אלונה שלום רב, בהמשך ליאוש וד

ד''ר אלונה גוברמן
    27/03/2009

שלום עדי. הבהרות בקשר לתשובותיי מ -25.03 דחק או סטרס באופן פשטני - הוא מצב של לחץ ח.פ או ממושך סביבתי או פנימי, יוצא דופן בעוצמתו. לגבי תלונתך שציינת בפנייתך ברור שאת זקוקה לטיפול מורכב אשר הכלול טיפול תרופתי ככל הנראה שילוב של תרופות נוגדי דיכאון מקבוצות שונות, טיפול בשיחות וטיפול ע" גורמים סוציאליים. את הטיפול אפשר לקבל במקומות שונים אך ברור לי שאת צריכה להיות תחת פיקוח של הפסיכיאטר המטפל תוך כדי מימוש והקפדה מצדך את כל הוראותיו ( בהקשר לטיפול התרופתי).
    לגבי גישה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). במהלך הטיפול בגישה זו ניתן לחקור את המחשבות בעוברות בראש ומשפיעות על התעוררות רגשות התסכול. ניתן לבחון גם את התגובה ההתנהגותית שלך למצב זה. כדי לשנות הרגשה כדאי לבחון מה עובר בראש וגורם להרגשה זו. כול זה ניתן ללמוד בטיפול CBT.
    תרגישי טוב,
    תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי, מה שלומך?

אילן
    15/06/2009

עדי יקרה, אנחנו לא מכירים ובמקרה נכנסתי לפורום וראיתי את מצוקתך. מקווה שהוטב לך מאז התכתובת המתפרסמת. רק לומר לך שגם אני סובל / סבלתי מהתקפי חרדה ודיכאון חמורים בשל פוסט טראומה. כתבתי על זה ספר שלם. יצאתי מזה עדי. יש דרך לצאת מזה. אל תתייאשי ואל תרימי ידיים. כולם כאן ובעוד מקומות רוצים לעזור לך. את לא לבד גם אם התחושה שלך היא כזאת. קראתי חלק מהתשובות שנשלחו אלייך. תקראי אותן שוב ותץמשתמשי ב"תחמושת" שנתנו לך. את בעיצומה של מלחמה. אל תכנעי. למי שממשיך להילחם יש בסוף הדרך הארורה הזאת ניצחון. מחזיק לך אצבעות - אילן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו