מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יצא ארוך,סורי! אשמח לעזרה במה שאפשרמאיה26/03/2009
אני נערה בת 19.5 עם עודף משקל של כ-10 ק"ג,אין לי ביטחון בעצמי בכלל והיו לי הפרעות אכילה (אנורקסיה) במשך כחודש וחצי ,רזיתי באופן משעמותי 3 ק"ג בשבוע ובשבוע אחריו ק"ג וחצי אבל מה שהכי כואב לי זה שאני מרגישה שהסביבה שלי מכשילה אותי-שאמא שלי שלא דואגת למשקל של אבא גם כבר שנים הורסת לי ומשמינה אותי מיום ליום-שוקולדים שהיא קונה ואני צריכה לראות,עוגות וממתקים וכ'ו.... אני סובלת גם מכאבי ראש שאובחנו ככאבים הנובעים ממתח נפשי (קריטי) אפשר לומר שהשוקלד ממש לא תורם בעניין (עושה מיגרנות) אז אמא קצת הפחיתה במינון אחרי תחנונים ודמעות ממני. העיקר הוא שהיא כל הזמן קונה וממשיכה לקנות ואני רואה את זה כל הזמן בארונות ובכל חור וזה מכשיל אותי בניסיון להעלות קצת את הביטחון העצמי שלי ולרזות וגם גורם לי לכאבי ראש.אני יודעת שבטח מה שעולה בראש עכשיו זה שאני צריכה ללמוד להתאפק אבל ניסיתי באמת שניסיתי וזה קשה מאוד וגם שכבר הצלחתי לשמור על אורח חיים בריא חזרתי למתוקים שבהישג יד כ"כ מהיר ונגיש.אני מרגישה מאימי זילזול שאין כמוהו כי כשאני אומרת לה שתקנה,שתקנה כמה שהיא רוצה אבל אני לא רוצה לראות את זה ושתיתן לאחיי כסף מצידי כל יום כדי לאכול את המתוקים האלה היא שוב מזלזלת. קטע ילדותי אחר שקרה עכשיו: אמרתי לה שהעוגיות שקנתה מלאות בסוכר ושאני כל הזמן רואה את זה ואוכלת,אז היא אמרה לי "אז מה?זה לא שוקולד,יש גם סוכר ליד התה שאת מכינה"-נו באמת... תשובות של ילדה בגן,ילדותית שרק רוצה להראות שהיא כל הזמן צודקת וזה מרתיח אותי. אני באמת פתוחה לשמוע אם הגישה שלי מוטעת (והייתי דווקא שמחה לשמוע שכן ושאמא שלי צודקת) אבל קשה לי להאמין כי לא אכפת לה ממני,לא אכפת לה מכל מה שעברתי.אני ילדה גדולה,אני אחראית לעצמי,אחראית למה שנכנס לי לתוך הפה,אני יודעת.... אבל יש דברים שלא תלויים בי כמו מהסוג הזה. סליחה על האורך ואשמח לעזרה,אני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יצא ארוך,סורי! אשמח לעזרה במה שאפשר
ד''ר אלונה גוברמן27/03/2009שלום מאיה. נראה לי שמצבך הנפשי כפי שתיארת דורש אבחון וטיפול מורכב (תרופתי ופסיכוטרפואיתי- התנהגותי). הטיפול יעזור לך בין היתר להתמודד עם התנהגויות האימפולסיביות (שלא תמיד בשליטתך) ולהגיע לאיזון טוב יותר גם בבחינת הפרעות אכילה וגם בבחינת קשר עם הסובבים אותך.
בקשר לשאלתך לגבי תביעה חששני שתהליך משפטי יכול להיות הרסני ולהיות גורם שלילי בהחלט עם מצבך.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אבל
מאיה27/03/2009במה מתבטאת סוג ההתנהגות הזו? לא הבנתי... יכול להיות שזה קשור ל-ADD? ושאלה נוספת,מהם קשיים הסתגלותיים ואיך הם קשורים למצב נפשי? יצאתי מהצבא על זה ולא הסבירו לי יותר מדי איך מצבי מתקשר לבעיות הסתגלותיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: מאיה
ד''ר אלונה גוברמן29/03/2009שלום מאיה. קשי הסתגלות בחלקם קשורים להפרעות במבנה אישיות ובמנגנוני הגנה יכולים להכשיל אותנו בהתמודדות עם דרישות הסביבה. על רקע זה כמובן יכולים להופיע תסמינים או ביטויים שונים של חרדה, דיכאון, תוקפנות ,חוסר תפקוד. אני שוב חוזרת להמלצותיי מאתמול לפנות לפסיכיאטר לצורך אבחון ולאחר מכן קבלת הסברים מעמיקים יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקחי ציפרלקס
rubi17/05/20092 כדורים ביום, יסדר אותך פיקס....
אמא שלך יכולה לשגע אותך כל היום לא יזיז לך, ככה אני מסתדר עם אישתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)