תרופות טבעיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופות טבעיות
    נועם
    02/04/2009

שלום,

לעיתים אני סובל מחרדה ובאופן כללי מצב הרוח שלי ירוד,
    מאחר ואני חושש להשתמש בכדורים פסיכאטריים ביררתי על אלטרנטיבות.
    שמעתי שקיימים כדורים טבעיים המכילים צמחים מסויימים שיכולים לעזור במצבי דיכאון וחרדה.
    לדוגמא, היפריקום ועוד.
    אני מבין שאת פסיכאטרית ולא מתעסקת עם חומרים כאלה. בכל זאת, אשמח לדעת על פי נסיונך עם מטופלים קודמים. האם תרופות אלה יכולות לעזור? האם קיימות תופעות לוואי?
    כמובן שביררתי גם בפורומים העוסקים בצמחי מרפא אך אני מעדיף לקבל חוות דעת מבן אדם מוסמך ולא מבן אדם שתחום הסמכתו לא ברורה.

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרופות טבעיות

הוספת תגובה

• תרופות טבעיות

ד''ר אלונה גוברמן
    03/04/2009

שלום נועם. לא כל צמח מרפא פסול בעיני "הרפואה רגילה". חלק מהם עברו בדיקות ומדעיות והוכיחו את יעילותם. אחד מהם -REMOTIV - היפריקום פרפוראטום, הידוע גם בכינוי St. John's wort (ובעברית: פרע), הוא צמח בעל היסטוריה ארוכה של שימושים רפואיים. השימוש המרכזי של תמצית צמח ההיפריקום היא לטיפול בדיכאון, חרדה, ובהפרעות שינה. הרפואה הקונבנציונאלית הכירה ביכולת הרפואית של הצמח גם במדינות מערב אחרות, ולאחרונה הצמח אושר לטיפול בדיכאון קל עד בינוני גם בישראל (תחת הפיקוח של פסיכיאטר המטפל)
    תופעות הלוואי הנפוצות שדווחו היו קלות וקשורות בעיקר בהפרעות במערכת העיכול (בחילה, כאבי בטן, איבוד התיאבון, ושלשולים).תופעות לוואי אפשריות נוספות הן: פריחה, יובש בפה, כאבי ראש, סחרחורת, חולשה, הזעה ועצבנות. היפריקום עלול לגרום לרגישות יתר לשמש, בעיקר לבעלי עור בהיר. מומלץ להימנע מחשיפה ממושכת לשמש (או למקור אחר של קרינה).
    קיימים גם טיפולים נוספים במצבי של חרדה ודיכאון . בין היתר טיפולים פסיכותראפויתיים , כמו טיפול קוגניטיבי -התנהגותי (פרטני או קבוצתי ) אשר הוכיח כיעיל במצבי של חרדה ודיכאון.
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה נוספת

נועם
    06/04/2009

ראשית, תודה על התגובה.
    בחנויות הטבע נמצא מוצר בשם רוגעIN, הוא מכיל לבנדר,קמומיל, פסיפלורה,מליסה לימונית, ורדים וכישות.
    מה דעתך על מוצר מסוג זה?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה נוספת

ד''ר אלונה גוברמן
    07/04/2009

שלום נועם. לא מוכרים למחקרים בהם נבדקה יעילות של רוגעין.
    אשמח לענות על שאלותך.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו