מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופות טבעיותנועם02/04/2009
שלום,
לעיתים אני סובל מחרדה ובאופן כללי מצב הרוח שלי ירוד,
מאחר ואני חושש להשתמש בכדורים פסיכאטריים ביררתי על אלטרנטיבות.
שמעתי שקיימים כדורים טבעיים המכילים צמחים מסויימים שיכולים לעזור במצבי דיכאון וחרדה.
לדוגמא, היפריקום ועוד.
אני מבין שאת פסיכאטרית ולא מתעסקת עם חומרים כאלה. בכל זאת, אשמח לדעת על פי נסיונך עם מטופלים קודמים. האם תרופות אלה יכולות לעזור? האם קיימות תופעות לוואי?
כמובן שביררתי גם בפורומים העוסקים בצמחי מרפא אך אני מעדיף לקבל חוות דעת מבן אדם מוסמך ולא מבן אדם שתחום הסמכתו לא ברורה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות טבעיות
ד''ר אלונה גוברמן03/04/2009שלום נועם. לא כל צמח מרפא פסול בעיני "הרפואה רגילה". חלק מהם עברו בדיקות ומדעיות והוכיחו את יעילותם. אחד מהם -REMOTIV - היפריקום פרפוראטום, הידוע גם בכינוי St. John's wort (ובעברית: פרע), הוא צמח בעל היסטוריה ארוכה של שימושים רפואיים. השימוש המרכזי של תמצית צמח ההיפריקום היא לטיפול בדיכאון, חרדה, ובהפרעות שינה. הרפואה הקונבנציונאלית הכירה ביכולת הרפואית של הצמח גם במדינות מערב אחרות, ולאחרונה הצמח אושר לטיפול בדיכאון קל עד בינוני גם בישראל (תחת הפיקוח של פסיכיאטר המטפל)
תופעות הלוואי הנפוצות שדווחו היו קלות וקשורות בעיקר בהפרעות במערכת העיכול (בחילה, כאבי בטן, איבוד התיאבון, ושלשולים).תופעות לוואי אפשריות נוספות הן: פריחה, יובש בפה, כאבי ראש, סחרחורת, חולשה, הזעה ועצבנות. היפריקום עלול לגרום לרגישות יתר לשמש, בעיקר לבעלי עור בהיר. מומלץ להימנע מחשיפה ממושכת לשמש (או למקור אחר של קרינה).
קיימים גם טיפולים נוספים במצבי של חרדה ודיכאון . בין היתר טיפולים פסיכותראפויתיים , כמו טיפול קוגניטיבי -התנהגותי (פרטני או קבוצתי ) אשר הוכיח כיעיל במצבי של חרדה ודיכאון.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה נוספת
נועם06/04/2009ראשית, תודה על התגובה.
בחנויות הטבע נמצא מוצר בשם רוגעIN, הוא מכיל לבנדר,קמומיל, פסיפלורה,מליסה לימונית, ורדים וכישות.
מה דעתך על מוצר מסוג זה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה נוספת
ד''ר אלונה גוברמן07/04/2009שלום נועם. לא מוכרים למחקרים בהם נבדקה יעילות של רוגעין.
אשמח לענות על שאלותך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)