בוכה מכל דבר קטן - מדוע?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בוכה מכל דבר קטן - מדוע?
    איריס
    02/04/2009

אני בת 48 ולאחרונה אני סובלת מרגישות יתר - לדברים שמחים ועצובים, משמעותיים וטיפשיים, נעלבת בקלות מכל דבר. לאבי ז"ל היתה תופעה דומה בערוב ימיו ושייכנו זאת לשבץ המוחי שעבר. לא עברתי שבץ מוחי וכל חיי לא סבלתי מטראומה כלשהי או מחלה הקשורה לאירוע פסיכולוגי כלשהו. עברתי תאונת דרכים לפני שנתיים ששיבשה את חיי. מנסה לחטט בנבכי נפשי ולחפש סיבה ולא מוצאת. אנא עזרתכם כדי שאוכל לטפל במהירות האפשרית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בוכה מכל דבר קטן - מדוע?

הוספת תגובה

• בוכה מכל דבר קטן - מדוע?

ד''ר אלונה גוברמן
    03/04/2009

שלום איריס. באופן כללי מדובר בתופעה כאשר קיימת ירידה בסף גירוי עקב סיבות שונות. עקב כך אחד מהביטויים של התופעה -היא "רגישות יתר" , "רגשנות", כאשר כל גירוי משמעותי או מינימאלי נענה באותה עוצמה רגשית. במצבים האלו המוח נמצא במצב של "איקון", מתח מתמיד ובהמשך מתחיל להיות אינו יעיל במצבי לחץ או בפתרון בעיות יום-ימיות. אני ממליצה לפנות לפסיכיאטר או לפסיכולוג על מנת לעבור אבחון מעמיק יותר.
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו