מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצבות בלתי נגמרתבדוי06/04/2009
היי, אני בת 28, אמא ל-2 ילדות מקסימות. כל חיי סבלתי מהתקפי זעם, שהובילו בסופו של דבר לעצבות מוזרה שכזאת. העצבות הייתה עוברת וחולפת אחרי מספר ימים, והחיים היו מתמשכים, עד להתקף הבא.
היום אפשר להגיד שאני עצובה כבר מספר חודשים. אני לא זוכרת מתי הייתה הפעם האחרונה שצחקתי מאושר. והכי גרוע, בתקופה האחרונה אני מרגישה שהבנות שלי הפכו לנטל... אני אוהבת אותן כל כך אבל אני מרגישה שאני עומדת להתמוטט תחת לחץ הטיפול בהן
אני מתביישת בעצמי ואין לי למי לפנות. אמא שלי, היא טיפוס בפני עצמו. אישה שכל חייה ריחמה על עצמה, האשימה אותנו במצב העגום שלה ומעולם לא חיפשה עזרה. כל הזמן היא מתלוננת עד שכבר אי אפשר להיות במחיצתה. כל פעם שאני מבקשת עזרה (וזה רק במצבים שאני ממש חייבת) היא גורמת לי להרגיש אשמה וחייבת. והיא כל הזמן מתלוננת על בעלי, כאילו שיש לה זכות!!! אני לא מסמפטת אותה כל כך, כבר מגיל צעיר.
בכל מקרה, נהפוך מירמור ארוך לקצר, מה אני יכולה לעשות?????? איך אני יכולה להחזיר קצת חיוך לחיים שלי! אני פוגעת בי, בבעלי, בשתי האוצרות שלי.... מה עושים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
בדוי06/04/2009סליחה על האורך אבל אני רוצה להוסיף שאני חושבת שאני בדיכאון. אני לא יודעת איך לאבחן את זה ואני לא יכולה להרשות לעצמי, כלכלית, טיפולים כלשהם. גם אין בי רצון ללכת לתחנות לבריאות הנפש כיוון שהם פוגעים בכל מיני זכויות (כמו למשל, עלולים לשלול לי את הרישיון בגללם!).
אני גדלתי בבית שהפחד, האיומים והמכות שלטו בו. מצד האבא, הוא ברח לעבודה והעדיף להעלים עין, עד שהוא היה מתפוצץ ורב עם אמא. אני לא רוצה להפוך להיות כזאת - ממורמרת כמוה שמאשימה את כל העולם במסכנות שלה ומחפשת רחמים!!!! אני לא רוצה לאמלל את הבנות שלי כמו שהיא אימללה אותנו!!!! היא דאגה להבהיר כמה היא "שונאת" אותי וכמה אנחנו הרסנו לה את החיים!!! אני ימות אם אני יגרום לילדות שלי להרגיש ככה... אבל אני חוששת שאני הולכת בדרך שלה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצבות בלתי נגמרת
ד''ר אלונה גוברמן07/04/2009שלום. את אומרת דבר והיפוכו: מחד את זועקת לעזרה, את מכירה בבעייתך הרגשיות , דכדוך, חוסר אונים, קשי תפקוד יומיומיים הפוגעים ביכולתך לטפל בילדיך ולהנות מהחיים ומאידך את מראש מתנגדת לכל עזרה מקצועית , אותה את יכולה לקבל רק במסגרות מקובלות (תחנות מרפאות לבריאות הנפש או קליניקות פרטיות). אני מראש רוצה להרגיע אותך –שלילת הרישיון מסיבות נפשיות נעשת במקרים מיוחדים לעיתים רחוקות ולא ניראה לי שבמקרה שלך צריך לדאוג על כך. טיפולים בתחנות ומרפאות לבריאות הנפש- בחינם, בקליניקות פרטיות –קופות חולים מחזירים רוב הסכום (לפי סוג של ביטוח).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)