טיפול בחרדה ודכאון חוזר ללא כדורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בחרדה ודכאון חוזר ללא כדורים
    דנה
    06/04/2009

שלום,
    אני בת 29, בעבר סבלתי מ OCD ולאחר טיפול פסיכולוגי ותרופתי בו לקחתי פורזק גנרי במהלך שנה וחצי אפשר לומר שהתגברתי על זה ב 80%, לאורך השנים סבלתי מדי פעם מדיכאון, ומחרדות כמעט תמיד.
    לפני שנתיים הפסקתי הטיפול הספיכולוגי והתרופתי, לפני חודש ביום הולדתי ה 29 נתקפתי שנית חרדה ודיגאון קשים בגלל נושאים שלא טיפלתי בהם- פחד מהעתיד, הכרת בן זוג (אין לי ניסיון במערכות יחסים עם גברים), ילדים, עתיד מקצועי, פתאום חודש איבדתי שמחת חיים, בקושי אוכל, מצבי רוח, למרות שעכשיו מעט יותר טוב ואני לא בוכה הרבה וחושבת חשיבה חיובית וחזרתי לפסיכולוגית אני ממש לא רוצה כדורים, מרגישה שאם אפול לשם שוב אז לא אצא וכל כמה שנים אפול לכדורים, האם ניתן לעשות משהו ללא כדורים הגד דכאון?
    רופא המשפחה רשם לי רמוטיב, אני לא יודעת אם זה יעיל בחרדה ודכאון אבל הייתי רוצה לטפל בזה בלי גדורים בכלל, האם אפשרי? האם אני טיפשה שגורמת לי לסבול? אני הולכת לעבודה, עושה הכל אבל ללא שמחת חיים וחיות, לא רואה טלויזיה לא כלום, מנסה לדבר עם הסביבה הקרובה אבל כבר נמאס להם והם דורשים שאקח כדורים לפחות זמנית אבל אני חוששת שלא זה זמנית וזה יחזור על עצמו לא רוצה לחיות כל החיים עם החרדה ממש לא.
    גם כשאני מתפקדת יש בי מועקה שלא עוזבת אותי בגרון לאורך כל היום . מה אני עושה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול בחרדה ודכאון חוזר ללא כדורים

ד''ר אלונה גוברמן
    07/04/2009

שלום דנה. מצבך הנפשי הוא מורכב ונדרש "הכירות מקרוב" ע" פסיכיאטר לצורך אבחון מעמיק ,אך כבר במכתבך אפשר לזהות תסמינים דיכאוניים, חרדתיים ואישיותיים שמרכים את מצבך הנפשי.
    הטיפולים "הלא תרופתיים" אשר לפי ניסיוננו הוכיחו את יעילותם הם: טיפול התנהגותי קוגניטיבי CBT) באופן אישי או קבוצתי או/ו טיפול חדשני בגרייה מגנטית למוח (TMS ) .
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    חג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בסיטואציה דומה

נתי
    07/04/2009

אני בן 29 ואני לחלוטין מבין אותך כי אני נמצא בסיטואציה די דומה.
    קם כל יום לעבודה ולכאורה מתפקד רגיל , אבל המועקה הפנימית והריקנות שנמצאת שם כמעט תמיד. והזמן עובר ואני לא ממש מתמודד. אני משתדל לחשוב חיובי אבל תמיד באה ''נפילה' ואני שוב מרגיש דיכאון וחוזר חלילה. לא מתקדם לשום מקום.
    אני שואל את עצמי אם בכלל אני שולט במצבי או שלהפך.
    לגבי טיפול תרופתי, יש בי התנגדות לכך אחרי שניסיתי פעם בעבר וזה לא ממש עזר לי.
    ואז אני שואל את עצמי, מה יהיה איתי...? ואני לא יודע להשיב על כך...

המזדהה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דנה שלום

אורית
    16/04/2009

גם לי יש אותה הרגשה של מועקה בגרון שלא עוזבת אותי. ממש מציק מה את עושה בענין הזה?
    האם התייעצת עם פסיכיאטר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו