OCD טריכוטילומניה ודיכאון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• OCD טריכוטילומניה ודיכאון
    לאלי
    07/04/2009

רציתי לדעת אם יש קשר בין שלושת הדברים האלה.. טריכו' אוסידי ודיכאון.
    אני בת 17 וחצי וסובלת מהטריכו' מאז גיל 11 התחלתי טיפול פסיכולוגי לפני שנה אך הפסקתי אותו לאחר 4 מפגשים. קצת קראתי והתעניינתי באינטרנט והגעתי לנושא האוסידי.. ככל שהעמקתי לקרא גיליתי יותר הזדהות עם התסימינים שלו כמו פחד מחיידקים זיהומים ומחלות בצורה קיצונית, מחשבות טורדניות בנושא דת פחד לפגוע שלא בכוונה באחרים ועוד. יש תקופות וימים שהמחשבות ממש מטרידות אותי ללא הרף ויש תקופות שזה יורד בצורה משמעותית. אף אחד לא איבחן אותי כסובלת מזה אבל נראה לי שזאת האמת. דבר נוסף אני נורא נוטה למצבי רוח קיצוניים משתנים, וגם מידי פעם דיכאונות קלים כאלה שמתבטאים בעצבות, חוסר חשק לעשות כלום ורצון לישון הרבה.
    בקיצור רציתי לדעת אם יש קשר בין שלושת הדברים, ומה אתה מציע לי לעשות בנידון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    OCD טריכוטילומניה ודיכאון

הוספת תגובה

• OCD טריכוטילומניה ודיכאון

ד''ר אלונה גוברמן
    07/04/2009

שלום לאלי. קיימת טענה לפיה בהחלט קיים קשר בין טריכוטילומניה (Trichotillomania) וההפרעה טורדנית –כפייתית ((OCD, כמו כן טוענים שבבסיסה של טריכוטילומניה –הפרעה בשליטה על הדחפים ,כאשר אפשרות להתפתחות לדיכאון קיימת גם בטריכוטילומניה, גם בהפרעה טורדנית –כפייתית.
    את זקוקה לאבחון מדויק , לפי זה אפשר יהיה להחליט על טיפול תרופתי אשר יכול להיות שונה בשני המקרים .כאשר שילוב עם גישה התנהגותית קוגניטיבית תגביר משמעותית את ההצלחה.
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

לאלי
    08/04/2009

וחג שמח!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו