מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיכאון וחרדה בלתי מוסברתרן09/04/2009
שלום רב.
אני בן 25
במהלך החודש וחצי האחרון אני סובל מדיכאון וחרדה עמוקה
הדיכאון נובע מכך שאני ממש אפאטי לסביבתי (בכל פן אפשרי) אין חשק לעשות כלום (אפילו לא מין) כרגע החלו לי בעיות בשינה וחוסר תיאבון מדאיג (אני בחור ששוקל 100 קילו ואני בקושי אוכל ארוחה ביום אחד.
והחרדה נובעת מהיתעסקות בלתי פוסקת בתהליך הנשימה שלי (בעצם כאילו אני שולט בנשימה שלי ולא הגוף עושה זאת אוטומטית.) וכל מיני כאבים ולחצים בחזה שלאחר בדיקת דם ואקג. פסלו אפשרות לבעיה רפואית.
יום אחד הרגשתי ממש התקף של נשימה (כניראה התקף חרדה ממש עמוק) והרגשתי שאני לא נושם ולאחר בדיקה של רופאה קיבלתי זריקת הרגעה ומרשם לקסנאגס.
לאחר שימוש בקסאנגס במשך משהו כמו חודש (דבר שעוזר נקודתית ולא בצורה מטפלת לפי מה שהסבירו לי) ניגשתי לפסיכיאטר אחר שהמשפחה שלי יותר סומכים עליו והוא המליץ לי על ציפרלקס.
שלפי מה שהבנתי מתחיל להשפיע לאחר שבוע או עשרה ימים האם נכון?
השאלות שלי הן
א- ביום שהפסקתי לקחת את הקסנאגס (לאחר נטילה של שני כדורים ליום) חיויתי באותו לילה מין אפקט של גמילה והייתי חייב לקחת עוד חצי כדור על מנת לצאת ממנו.
האם קיין אפקט כזה לכדור כזה לאחר חודש של טיפול?
ואיך אני מפסיק לקחת אותו?
ב- הם הציפרלקס עוזר ב100 אחוז? כי הפחד שלי הוא זה ששום דבר לא יוכל לעזור לי ואני אשאר במצב הזה עד יומי האחרון.
תודה רבה על העזרה.
רן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
רן09/04/2009אגב עוד דבר ששכחתי לרשום מפאת השעה המאוחרת.
במינון שנתנו לי הוא 20 מיליגרם ואני לוקח כדור ליום.
הפסיכיאטר לא ידע להגיד לי כמה לקחת הוא פשוט אמר לי בין חצי כדור לשני כדורים.
איך אני יודע מה המינון שלי?
אגב אני לוקח את התרופה כבר שלושה ימים ואני לא מרגיש שום שינוי (כמובן שאני יודע שלוקח בד"כ בין שבוע לארבע עשרה יום.
תודה מראש על העזרה
רן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון וחרדה בלתי מוסברת
ד''ר אלונה גוברמן10/04/2009שלום רן. לא ברור לי איזה מינון של Xanagis לקחתה?
Xanagis – תרופה, שייכת לקבוצה של בנזודיאזפינים , כמו כל הבנזודיאזפינים, היא עלולה לגרום להתמכרות בלקיחה סדירה לתקופה ממושכת (חודש ימים) ,לכן הומלץ להוריד במינון בצורה הדרגתית. חצי כדור כל 3-4 ימים.
-?ipralexהיא תרופה המיועדת לטיפול בדיכאון ובהפרעות חרדה. היא שייכת למשפחת חוסמי ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI), ומעלה את כמות הסרוטונין במוח. השוואה לתרופות אחרות מאותה קבוצה פועלת במינונים נמוכים יותר, משפיעה תוך זמן קצר יותר (בין שבוע לשבועיים), ויש עדויות לכך שיש לה פחות תופעות לוואי.
מינון מומלך בין 10-20 מג' (תחת מעקב של פסיכיאטר המטפל). תמשיך לקחת את המינון המומלץ ע" פסיכיאטר .
מומלץ לשלב פסיכותרפיה ותרופות. מבחינה מחקרית ומתוך ניסיון קליני טיפול CBT (התנהגותי - קוגניטיבי) ותרופות הינו השילוב הכי יעיל בהתמודדות עם דיכאון והחרדות. הוא נמצא יעיל במיוחד למניעת הישנות של הבעיה. מסיבה זו מומלץ לשקול גם את האפשרות הזו ולא רק את הטיפול התרופתי.
תרגיש טוב,
אשמח לענות על שאלות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון וחרדה בלתי מוסברת
רן10/04/2009אני הייתי לוקח בין כדור לשני כדורים ביום (לרוב רק כדור אחד) והיו ימים שלא לקחתי כלל.
הפסקתי בבת אחת לקחת אותם והרגשתי כאבים בחזה ודקירות לאחר בדיקות במיון ראו שהכל בפנים תקין (אקג דופק חמצן וכו'.)
אז הסקתי שזו תוצאת הגמילה שנוצרה לי מהפסקת הכדור (תקני אותי אם אני טועה)
לאחר טיפול של שלושה ימים בציפרלקס אני מרגיש הרבה יותר טוב. האם הגיוני שהכדור השפיע כבר?
איזו תופעות לוואי קיימות לו?
אגב לגבי טיפול פסיכותרפי.
סליחה על הבורות אבל מה זה? והאם יש לך מישהו מומלץ.
תודה. על העזרה ועל האיחול.
רן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון וחרדה בלתי מוסברת
ד''ר אלונה גוברמן10/04/2009שלום רן.
בנוסף לתשובתי : ?ipralex-נסבלת היטב על-ידי מרבית מטופלים. תופעות הלוואי הנפוצות הן: בחילה, יובש בפה, קשיי שינה, עייפות, הזעה מרובה . תופעות אלו הן בדרך-כלל קלות וחולפות עם המשך השימוש.
לגבי טיפול פסיכולוגי: לפי מחקרים וניסיוננו -הטיפול קוגניטיבי התנהגותי ( באופן אישי וקבוצתי)הוכיח את עצמו כיעיל בהפרעות חרדה ודיכאון.
במהלך הטיפול תלמד שיטות להתמודדות יעילה עם חרדות בהווה וגם בעתיד. כלים אלה מאפשרות למנוע הישנות של חרדות בעתיד. טיפול ?BT קצר, ממוקד ועוזר לטווח ארוך.
אצלנו במרכז לטיפולים מתקדמים "מיינד קליניק" קיימים טיפולים אישיים ,גם מתארגנת קבוצת לטיפול בחרדה בגישה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT).
ניתן ליצור קשר. בטלפון שמספרו כתוב בכותרת שבראש העמוד
.אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון וחרדה בלתי מוסברת
רן11/04/2009השאלה שלי האם קיימת אפשרות שאחרי 4-5 ימים תיהיה הרגשה של שיפור?
האם התופעות לוואי שציינתי הן אופיינות לגמילה מהקסאנגס?
תודה מראש.
ד''ר אלונה גוברמן11/04/2009ערב טוב רן. בהחלט קיימת אפשרות שאתה יכול להרגיש שיפור אחרי 4-5 ימים .
תופעות שציינתה, כן יכולים להיות סימני גמילה לאחר הפסקת טיפול בXanagis .
תרגיש טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)