מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה זה לוסטרלהמופתע לגלות12/04/2009
היי ,
לפני מספר ימים הופתעתי לגלות כי חברה שלי לוקחת כדורים בשם לוסטרל
הבנתי ממחקר שערכתי באינטרנט כי הנ"ל הינה תרופה נגד דכאון .
מה שבעיקר מעניין אותי זה מדוע היה לה הצורך להסתיר ממני את העובדה הנ"ל שהיא נוטלת את התרופה הזו .
האם רק פסיכיאטר יכול לתת מרשם על תרופה כזו ?
מה בדרך כלל המקרים בהם נדרשת נטילה של תרופה כזו ?
האם יש לי סיבה להאמין כי ביום מן הימים יכולה להופיע תופעה של מאניה דיפרסיה או כל מחלת נפש אחרת הקשורה בדיכאון שיכולה להשפיע על התפקוד היום יומי הרגיל .
אני ממש אובד עצות , אשמח לכל עזרה .
בברכה ,
המופתע .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל
ד''ר אירנה נתנאל12/04/2009שלום לך,
אכן, תרופה זו אנטי דיכאונית. אין לזה קשר למניה דפרסיה. כדאי לברר איתה את כול השאלות שאתה שואל (מדוע היא מסתירה, כמה זמן היא סובלת מדיכאון וכו'). בדרך כלל אנשים לא מספרים כי מתביישים ממצבם, כי חוששים מהסתיגמה, כי חוששים שלא יבינו אותם, כי עדין לא בטוחה בך או בקשר וחוששת שתעזוב אותה אם תדע ועוד.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
המופתע לגלות13/04/2009היי אירנה
ראשית תודה לך על תגובתך .
אנחנו בקשר מספיק זמן ואיפילו כבר עברנו לגור יחד .
עצם הסתרת העובדה הזו גורמת לי לחשוב שמא יהיו לעתיד עוד דברים בהם היא נטקוט בגישה דומה .
לא עדיף לשים את כל הקלפים על השולחן ולהיות גלוי עם מי שאתה מתעתד להמשיך חיות איתו את שארית חייך ??? אנחנו כבר בגילאי ה 30 המתקדמים
שימי את עצמך במקומי לרגע ונסי לברר עם עצמך מה את מרגישה בסיטואציה כזו .
אותי זה קצת העליב .
השאלה היא האם תרופה כזו ניתנת בהוראה של פסיכאטר ? האם זה קשור למחלת נפש ספציפית כזו או אחרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמופתע לגלות
ד''ר אירנה נתנאל14/04/2009אני בהלחט מבינה את הרגשתך. חשוב שתבין שהסתרה היא לא נגדך אלא אולי ההפך, מתוך חשש שהיא עלולה להפסיד אותך. אנשים שנוטלים תרופות פסיכיאטריות מאוד רגיש ל"סטיגמות" של החברה. תרופה זו ניתנת על ידי פסיכיאטר ולאנשים רבים קשה בעניין הזה. התרופה עוזרת להם לחיות את חייהם בצורה טובה ואיכותית וזה בכלל לא אומר שחברתך היא "חולת נפש". יתכן והיא סובלת מדיכאון ובעזרת התרופה שומרת על אורך חיים תקין. ללא ספק חשוב שתפתחו את הנושא ועליך לגלות אמפטיה, הבנה ותמיכה. כדאי שתמנע מביקורת או האשמות כלפי חברתך.
מאחלת לכם הצלחה בזוגיות!
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)