מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה קטנה...שומשום2215/04/2009
אני בת 31 ,נשואה + 1 ובדיכאון...
אחרי טיפול של שנה וחצי בבית חולים רמב"ם עקב מלחמת לבנון השנייה.
חלק מהטיפול קיבלתי ציפרלקס.
כמובן שכבר סיימתי את הטיפול והייתי בסדר גמור.
עכשיו אחרי חודשיים- שלושה שהפסקתי את הטיפול ואת הכדורים .
אני מרגישה שאני בדיכאון שאין לו דרך חזרה.
שלא כמו דיכאונות שהיו בעבר וניתנו לי כלים מקצועיים לצאת מהם.
הפעם זה שונה ואין לי עם מי לדבר וכל מה שאני חושבת זה " אם יש דרך נחמדת להרוג את עצמי מבלי שאסבול"...
וחשבתי אפילו על כדורי שינה אבל אני לא יודעת אם אפשר למות מזה.
שאלתי את בעלי אם הוא יתגעגע אליי כשאני אלך והוא שאל לאן אני הולכת ולא ידעתי מה להגיד.
לא בא לי לחיות יותר.
לא יודעת מה לעשות .
אפשר עזרה .
מפחדת להגיע למצב שאני לא אהיה מודעת לכמה אני בדיכאון וכן אעשה משהו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש פתרון לדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל16/04/2009שלום לך,
חבל שהפסקת את התרופות. אני מאוד ממליצה לך לחזור לטיפול תרופתי ולשלב אותו עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). בנוסף, ישנו עוד מספר דרכים יעילות לטפל בדיכאון: גרייה מגנטית למוח (TMS), נזעי חשמל (ECT). הכי חשוב שתביני שיש פתרון ואם תקבל טיפול יעיל ומתאים את יכולה להתמודד עם מצבך ולחיות חיים טובים ומאושרים. אל תכנעי לדיכאון. המחשבות השליליות שחודרות לראשך מאוד אופייניות לדיכאון. יאוש, חוסר אונים וחוסר תקווה אלו הן המחשבות של דיכאון. הטיפול התרופתי מאזן את הכימיה במוח וטיפול קוגניטיבי עוזר לשנות את המחשבות השליליות.
מידע נוסף על טיפול בדיכאון ניתן לקרוא בכתבה:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477
על TMS:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7705
תרגישי טוב,
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)