יודעת, אבל לא מצליחה לשנות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יודעת, אבל לא מצליחה לשנות
    סהר
    12/08/2007

אני סובלת מדיכאון או דיסתמיה ברמות שונות כבר די הרבה שנים, לא לפי אבחון פסיכיאטרי, אלא לפי אבחון שלי ועשיתי גם את מבחן הדיכאון של בק ברשת וזה חיזק את דעתי. אני יודעת שיש לי חשיבה לא נכונה ומאתרת את הדפוסים השליליים בזמן אבל זה לא גורם לי להרגיש שהם פחות נכונים, כי ידיעה שכלית וידיעה רגשית הם שני דברים שונים לחלוטין אצלי. איך טיפול יוכל לעזור לאישה כמוני שמודעת אבל זה לא עוזר לה (הכוונה לטיפול קוגנטיבי, כי ברור לי שחלק גדול מהבעיה שלי נובע מחשיבה)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    13/08/2007

סהר שלום,

שליטה במחשבות היא חלק חשוב בטיפול אבל לא מספיק. טיפול קוגנטיבי הוא לא רק שינוי מחשבות. את כותבת ששנים את סובלת והדרך שלך לעזור לעצמך לא מועילה לך. אני מציעה לך לא להתעסק באיבחון עצמי ועזרה עצמית אלא לפנות ליעוץ מקצועי ואולי להעזר בתרופות נוגדי דיכאון.

תודה על פנייתך לפורום
    אשמח לענות על שאלות נוספות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אירנה

שאול
    13/08/2007

ראשית תודה לך על התשובה המהירה.

בילדות סבלתי מעקמת (נאלצתי מספר שנים ללכת בבית עם סד ) הדבר מאוד הציק לי,
    עכשיו אני מרגישה שהגב שלי עקום , או אפילו הרגליים שלי עקומות, או שאני לא הולכת
    ישר, האם זה אכן בי-די- די או הפרעה אחרת .
    מבחינה חיצונית אני ניראת טוב , אין לי שום פגם ,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו