דרלין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דרלין
    נועם
    23/04/2009

שלום רב,
    שאלתי בעבר שאלה לגבי כדורים טבעיים הנקראים רוגעIN, לא הרגשתי שהם באמת עוזרים.

כרגע יש לי שאלה נוספת,

במקרים בהם אני צריך לדבר בפני קהל, אפילו קטן, אני נלחץ, לפני מצבים כאלה אני משתמש בכדור הנקרא דרלין, המינון הוא 10מ"ג, כדי לקבל אפקט רצוי אני לוקח 2-4 כדורים. ההשפעה היא הרגעת התגובות למצב הלחץ, דפיקות הלב המהירות נרגעות וההרגשה היא של יותר שליטה במצב. לאחר מכן אני אני מרגיש רגוע ואפילו יותר אופטימי כי יש פחות לחצים.
    רציתי לשאול, האם ניתן לקחת את התרופה על בסיס קבוע?
    האם הפעולה שהתרופה מבצעת דומה לפעולה שתרופות פסיכטאטריות מבצעות?

ברצוני לציין כי התרופה מיועדת לטיפול ביתר לחץ דם.

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דרלין

הוספת תגובה

• דרלין

ד''ר אלונה גוברמן
    23/04/2009

שלום נועם. בשאלתך נכון תיארתה את תחונות של התרופה. דרלין (פרופראנולול)- משמש לטיפול ביתר לחץ דם, תעוקת חזה והפרעות קצב בלב. כמו-כן תרופה זו יעילה באיזון קצב הלב המהיר ותסמינים אחרים הנגרמים על-ידי פעילות-יתר של בלוטת התריס, ובהפחתת דפיקות הלב, ההזעה והרעד הנגרמים על-ידי חרדה קשה. משתמשים בפרופראנולול גם למניעת התקפי מיגרנה.
    לגבי לקיחת את התרופה על בסיס קבוע ובמינון שאתה לוקח, תתייעץ עם רופא מטפל, כדרלין עלול לגרום לקשיי נשימה, ולכן הוא אינו ניתן או שניתן בזהירות לחולי אסתמה, דלקת סימפונות (ברונכיטיס) כרונית או נפחת (אמפיזמה). גם פרופראנולול משפיע על תגובת הגוף לירידה ברמת הסוכר בדם; מסיבה זו חולי סוכרת חייבים להשתמש בתרופה זו בזהירות.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו