שלום ..יש לי שאלה..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום ..יש לי שאלה..
    מיטל
    13/08/2007

אני בת 21 ואבא שלי בן 50, לפני כ 5 שנים הוא עבר אירוע מוחי שבעקבותיו הגיעו כמובן סיבוכים בריאותיים אך יותר חמורות צצו בעיות נפשיות..
    המחלה גרמה לשינויים במצב הרוח, רגישות מוגברת לחץ ופחד מהמחלה..
    כעת לאחר ששנה לא סבל מפחד וכו' הוא נכנס שוב פעם למצב הזה..בעבר היה מטופל ע"י פסיכולוגית, אך כעת נראה כאילו הדבר מתגלגל לכדור שלג שלא ייגמר לעולם...
    יש לציין שהוא עובד משרה מלאה ושבעצם קרתה איזושהיא תקלה בעבודה ומאז הוא במצב הזה..
    הוא ממה שהבנתי סובל מלחץ בעבודה מצד אחד וחושש שיקרה לו משהו כמו בעבר ומצד שני הוא מפחד לעזוב את העבודה...

השאלה שלי היא איך אנחנו המשפחה צריכים להתמודד או לדבר איתו (ותאמינו שניסינו הכול ולעולם לא אמרנו נואש..)

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום ..יש לי שאלה..

הוספת תגובה

• עזרה לאבא

ד''ר אירנה נתנאל
    14/08/2007

מיטל שלום,

נראה שלאביך יש סיבות לפחד:
    א. הוא כבר עבר פעם אחד אירוע מוחי. לאנשים שעברו אירועים מסוג זה יש נטייה לפחד שזה יקרה שוב.
    ב. יש לו לחץ מתמיד בעבודה שזה לבד יכול להביא לאירוע מוחי.
    יחד עם זאת נראה שיש לו משפחה שתומכת ומנסה לעזור. חשוב שהבית והמשפחה ישמשו עבורו מקום רגוע, כמה שפחות לחצים, נסו לפנק אותו או לברר מה יכול לעשות לו הרגשה טובה, חופשה משפחתית, פעילות גופנית מתונה, פינוק כלשהו וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיטל

גילי.
    15/08/2007

שלום מיטל יקרה....

יש לי כמה שאלות אלייך:

1. האם זה מגיע למצבים שאת ממש סובלת או שאת משתפת איתו פעולה?

2.מה עם משפחה יותר מורחבת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליהודית...

רעות
    20/08/2007

לשאלתך...
    המשפחה בגדול מאוד סובלת מהמצב כלומר כולנו שותפים איתו למצב הקיים וכולנו תומכים מעודדים ומנסים תמיד להראות את המצב כמצב שיחלוף ושיהיה בהמשך טוב יותר...
    כולנו מודעים למצב הזה כי זהו סיפור שחזר על עצמו בגלל המחלה הארורה הזו...
    אך שוב פעם לא היה רגע שהראנו או בכלל חשבנו על הרמת ידיים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו