מירו - תרופה נגד דיכאון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מירו

אלי
    30/11/2011

שלום לדוקטור אלונה הפנייה שלי אלייך עקב התקופה האחרונה שבה אני נוטל את התרופה מירו ואני לא מרגיש הכי טוב בעת נטילתה ישנם מצבים של רוגע ונינוחות וישנם מצבים של חוסר איזון ואיבוד שליטה מוחלטת הגוף עובר סטרס ובעקבותם השינה שלי פגועה הגוף לרוב עירני יתר על המידה יחד עם זאת נשימות כבדות ומאולצות בחילות חוסר תיאבון או לסירוגין תיאבון אבל בזמן הארוחה הגוף מתנגד לרוגע וישר נותן אותותיו וחוזר הסטרס ושוב בחילות וצמרמורות וחוסר רוגע שאלתי בנושא האם יש להמשיך בתרופה הנל או מצריך טיפול הולם אחר כדי לאזן בי את התופעות אשמח לתשובתך בהקדם תודה מראש אלי....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מירו - תרופה נגד דיכאון
    שירי
    27/04/2009

הייתי בבקשה רוצה לקבל הסבר על התרופה - מירו , מה ההיתרונות והחסרונות בה?
    האם היא באמת גורמת להשמנה? והאם באמת היא תרופה מומלצת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מירו - תרופה נגד דיכאון

הוספת תגובה

• מירו - תרופה נגד דיכאון

ד''ר אלונה גוברמן
    27/04/2009

שלום תאיר. מירו- תרופה לטיפול בדיכאון בעלת מנגנון פעולה ייחודי, השונה מזה של שאר נוגדי הדיכאון. מירו חוסמת במוח קולטנים מסוג אלפא 2, האחראים על משוב שלילי לשחרור נוראפינפרין. חסימה של קולטנים אלו מעלה את רמות נוראפינפרין בתאי המוח. נוסף לכך, מירו גורמת לשחרור סרוטונין, ויחד עם זאת חוסמת תתי סוגים של קולטנים לסרוטונין. בכך יורד שיעור תופעות הלוואי כגון: חרדה, חוסר שינה, בחילה, ופגיעה בתפקוד המיני, האופיניים לתרופות החוסמות את הספיגה החוזרת של סרוטונין (SSRI), בעוד נשמרת רק הפעילות נוגדת הדיכאון בקולטנים אחרים לסרוטונין אשר אינם נחסמים.
    למירטאזאפין יש השפעה נוגדת חרדה, אשר יכולה להיות בעלת תועלת רבה בחולי דיכאון עם הפרעת חרדה. כמו כן, מירטאזאפין משפרת את דפוסי השינה אצל חולי דיכאון.
    תופעות הלוואי הנפוצות הן: ישנוניות, עלייה ברמות הכולסטרול, עצירות, יובש בפה, תיאבון מוגבר, ועלייה במשקל.
    אשמח לענות על שאלות נןספות,

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

שירי
    27/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ד''ר אלונה גוברמן
    27/04/2009

בהצלחה,
    תודה שפנית לפורום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת מירו על גלאוקומה

דורית
    26/03/2012

האם מירו עשויה להחמיר את מחלת הגלאוקומה? מדובר על אישה בת 89.
    מה לגבי השפעת התרופה על לחץ דם ובלוטת התריס?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת מירו על גלאוקומה - תגובה

ד''ר אלונה גוברמן
    27/03/2012

שלום. לא ידוע לי על החמרת גלאוקומה או השפעת על בלוטת התריס בזמן הנטילת של מירו
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו