מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיכאון למרות שימוש בכדוריםרומי27/04/2009
שלום רב
אני נוטלת מזה 14 שנים כדורים נודי דיכאון, התחלתי בפרוזאק עברתי לסרוקסט כרגע אני לוקחת סימבלטה, לאורך כל הזמן שאני מטופלת בכדורים אפשר לאמר שמה שמחזיק אותי זה הם, כי בלעדהם לא הצלחתי, וניסיתי מספר פעמים, הנפילה יותר גדולה.
קורה שלמרות הטיפול אני שוקעת בדיכדוך ומצב רוח לא, סובלת אנשים, לא מעורה בשום דבר, לעבודה גם לא הולכת, העלתי את מינון הסימבלטה מ-60 מ"ג ל-90 כמובן בהמלצת הפסיכיאטרית שלי.
מדוע יש נפילות למרות הטיפול, האם זה קשור בגיל, הפסקת וסת, חוסר ברזל, חוסר ויטמין D
אשמח לדעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון למרות שימוש בכדורים
ד''ר אלונה גוברמן27/04/2009לרומי שלום.
ללא ספק את מתארת מצב מאוד מתסכל ומגביל. את סובלת מ דיכאון חוזר שתרופות נוגדות דיכאון רגילות לא מצליחות לעצור ולמנוע את החזרה(אי אפשר לענות בוודאות מה סיבה לכך).
מקובל לנסות למנוע גלים חוזרים על ידי שימוש ממושך של תרופות אנטידיכאוניות , במידה תרופות אנטידיכאוניות לא מספיקות ניתן להוסיף ליטיום או תרופות מייצבות מצב רוח אחרות למרות שאת לא סובלת ממניה דפרסיה.
היום גם מנסים שילוב של תרופות נוגדות דיכאון מקבוצות שונות.
בנוסף טיפול משולב (תרופתי ופסיכולוגי) פסיכותרפיה קוגניטיבית - התנהגותית (CBT) ( אישי או קבוצתי) מתמקדת בשינוי דפוסי חשיבה מתוך ההנחה שמחשבות משפיעות על מה שאדם מרגיש. במהלך הטיפול האדם לומד לזהות ולשנות את המחשבות המוטעות והמעוקבות שמעוררות רגשות שליליים. שינוי מחשבה גורמת לשינוי הרגשה ושינוי התנהגות. בטיפול את רוחשת מיומנוית להתמודד עם מצב בעתיד.
גם TMS -טיפול בגרייה מגנטית למוח בנוסף לתרופות על מנת להגביר את יעילות התרופות. אנו ב מיינד קליניק משתמשים בטיפול זה במצבים מתאימים.
כתבה בנושא:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7705
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,
אני מאחל לך שימצאו את השילוב המתאים לך בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
רומי27/04/2009תודה רבה ד"ר אלונה גוברמן
איך אפשר לזהות מניה דיפרסיה? האם שינויי מצב רוח לא מראים שזה מניה
טיפול בפסיכותרפיה קוגנטיבית - הייתי רוצה לדעת על מטפלים באיזור מגוריי, אדהר עימך בטלפון
רצתי לאמר עוד שאני מתפקדת רוב הזמן מצויין, הכדור הציל את חיי והשלמתי עם זה שאני אקח אותו אני חושבת לצמיתות, אבל ברגע שאני "נופלת" אני רוצה למות!!!!!!!!!!!
שוב תודה
רומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
ד''ר אלונה גוברמן27/04/2009ערב טוב רומי.
מידע על טיפול קוגניטיבי בדיכאון:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477
לא כל כך ברור לי מה מקום מגורך?
תהיי חזקה. חשוב להמשיך ולנסות. לא להתייאש!
בהצלחה,
אשמח לענות על שאלות נוספות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)