מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום לד"ר - שאלה על היפריקוםאלה28/04/2009
אני בחורה בת 25 ובעבר סבלתי מדיכאונות ומ OCD, הייתי מטופלת אצל פסיכולוגים ופסיכיאטרים, ולקחתי כדורים למיניהם בתקופות שונות. אני חושבת שמהפרוזק הכי הצלחתי להפיק תועלת אבל חשתי שגם יעילותו כעבור כשנה פחתה מאוד. בנוסף לא רציתי להמשיך להיות "תלויה" בתרופות פסיכיאטריות כל חיי ובתיאום עם הפסיכיאטרית הפסקתי לקחת את הכדורים.
מאז הדיכאונות הולכים ובאים וכבר אפשר לומר שבמהלך השנים מעין למדתי לחיות איתם.
לאחרונה הגעתי לחנות צמחי מרפא וניתקלתי בהיפריקום פרעה, הבנתי שהוא מסוכן ללקיחה בשילוב עם תרופות פסיכיאטריות ומכאן הסקתי שיעילותו מוכחת ורכשתי אותו.
מחיפוש בפורום ראיתי שהסכמתם פה עם השפעתו האמיתית ורציתי לשאול האם כדאי לקחת אותו באופן יום-יומי כדי שבאמת יעבוד או שמספיק לקחת אותו רק בימים / שבועות שבהם אני מרגישה שאני שוב שוקעת?
לגבי המינון ואופן הלקיחה נאמר לי שצריך לשים כפית אחת בתוך כוס מים רותחים ל10 דק', אם תוכלו לאשר לי את זה אודה לכם מאוד.
בתודה מראש -
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על היפריקום
ד''ר אלונה גוברמן28/04/2009לאלה שלום.
לפי מחקרים ומניסיוננו - היפריקום פרפוראטום, הידוע גם בכינוי St. John's wort (ובעברית: פרע). השימוש המרכזי של תמצית צמח ההיפריקום היא לטיפול בדיכאון, חרדה, ובהפרעות שינה. הרפואה הקונבנציונאלית הכירה ביכולת הרפואית של הצמח גם במדינות מערב אחרות, ולאחרונה הצמח אושר לטיפול בדיכאון קל עד בינוני גם בישראל .בטיפול בדיכאון קשה עדיין אין מספיק הוכחות ליעילות ההיפריקום.
אופן השימוש -טבליות. 500 מ"ג (2 טבליות) ליום. פעמיים ביום (כל 12 שעות), רצוי בזמן/ אחרי האוכל. חשוב להיות במעקב של רופא המטפל.
אני מתנצלת, כי אופן השימוש שאת מתארת (לשים כפית אחת בתוך כוס מים רותחים ל10 דק') לא ידוע לי.
מגוון רחב של תרופות עלולות להגיב עם היפריקום. חשוב להתייעץ ברופא לפני נטילת תרופה אחרת.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)