התמכרות למחשב.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמכרות למחשב.
    משה
    29/04/2009

שלום לכם.
    אני בן 17 וחצי , מגיל 13 מאז שחובר האינטרנט למחשב שלי, אני מרותק לכיסא כל היום מול המחשב , בין השאר למדתי לתכנת ברמה מקצועית אפילו זכיתי באתגרים. בלימודים אף פעם לא למדתי. לאורך כל החטיבה שמרתי על ממוצע של 85+ בלי מאמץ. אך ברגע שהמחשב נכנס לחיי בצורה יותר חזקה 'היום' אפילו אני להתאמץ ולחרוק שינים על מנת לעבור מבחן ולא להיכשל, נכנסתי לדיכאון בצורה מאוד קיצונית גם בגלל היותי נמוך (170) וגם בגלל היותי -חסר- כל - קשרים עם אנשים. ניסיתי הרבה פעמים להיגמל מהמחשב אך שום דבר לא עוזר , הדבר היחידי שכרגע יעזור הוא גיוס לצה''ל , שם לפחות אני לא אראה מחשב לתקופה -ארוכה , אפילו אני יוכל להשלים פערים עצומים בין היחס הרגשי ליחד החברתי , חשוב לי לציין שהיחס הרגשי מאוד 'רגיש' וכל גרגיר קטן מדביק אותי בדבק מגה ל'חרדה'.בעצם אפילו בבית ספר , לפעמים נדמה למורים שאני 'דג' פחדן אך זה לא נכון (אני ההיפך הגמור מפחדן), שאני מסתובב במסדורונות בית ספר , אנשים חושבים שאני מחייך ואני שמח (מישום מה - יש לי תמיד חיוך בפנים - קשה לי להבין את זה), אך מבפנוכו הכל שחור יותר מהפחם בתחנת חשמל. שמתי לב שהתחלתי לשכוח דברים מסויימים ,אני לא זוכר שום חומר שנלמד בשיעור שעבר (ובעבר יכלתי לזכור) , זה אומר - החרדה משפיע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התמכרות למחשב.

הוספת תגובה

• התמכרות למחשב.

ד''ר אלונה גוברמן
    01/05/2009

שלום לך משה. אתה תיארת נכון שכאשר המחשב "נכנס לחיים שלך בצורה חזקה "- יכול לפגועה בהרבה תחומי חיים, ביכולת של האדם להצליח ולמצות את הפוטנציאל שלו .אנשים יכולים לפתח הפרעות נפשיות כגון דיכאון, מצבים של חרדה, התמכרויות לסמים וכו'.
    לא כל כך פשוט .דבר ראשון להתנתק מאינטרנט "להיגמל" לתקופה קרובה ,להשתדל להגביל את עצמך, לא להיכנס לאתרים שלא קשורים ללימודים.
    האם אתה לא מצליח ,אתה זקוק לייעוץ ועזרה פסיכולוגי (במסגרת קופ"ח או באופן פרטי ) .

קיים פורום התמכרויות של פרופ' דנון ודפנה הלמן
    http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=182
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו