מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדותשמעון01/05/2009
אני כבר הרבה זמן במצס רוח רע דיכאון במיטה אין חשק לצאת ליראות אנשים
ביום עוד אני מתפקד בערב לא בא לי לעשות כלום
התיאבון שלי ירד אני נלחץ הרבה ומרגיש חנק ובחילות רב חופשת הפסח הייתי קם באמצע הארוחות ערב לשירותים להקיא בליל הסדר באמצע הארוחה , הייתי נלחץ למה זה קורה לי?
ממה הלחץ נובע?
אנ כבר מגיע למצב שאני מפחד ללכת לארועים על האש בים היום
ניפרדתי מהחברה בגלל שאני משגע אותה טוב לי לא טבו לי אני נלחץ גם לפעמים שהיא באה אליי
אני כבר לא יוצא איתה למקומות עם אנשים פעם אחרונה לקחתי סיכון והרגשתי בחילות וחשק להקיא כל הנסיעה ושחזרתי ישר נכנסתי למיטה.
לפני כמה חודשים הייתי במצב על הפנים כמה ימים במיטה לא אכלתי בחילות ניפרדתי מהחברה ובסוף קמתי על הרגליים והתחלתי לאט לאט לחזור לעצמי אבל שוב זה משתנה לי פעם טוב לי פעם לא פעם עם החברה פעם לא?
האם היא אשמה בזה?
אולי בגלל שאני לא סגור על עצמי עם אני אוהב אותה ואני בכל זאת איתה וזה גורם לי לכל זה? כי איני מרגיש צורך לעבור לגור איתה או להתחתן ואני איתה כבר שנה וחצי.
כאילו אנ ימאשים את עצמי שאני איתה אבל שאנ ילא איתה גם קשה לי ואני גם החרדות וחוסר תיאבון בחילות לחצים דפיקות בלב וכל זה...
אני לוקח עכשיו ציפרלקס הרופאה אמרה לי לחזור לקחת כי לקחתי לפני כמה חודשים והפסקתי באמצע והיא אורמת שבגלל שלא סיימתי את הטיפול זה חוזר לי.
ומה בנוגע לחברה אני כרגע לא איתה מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות
ד''ר אלונה גוברמן03/05/2009שלום שמעון. צר לי שאתה סובל .כדי להבין מה הטיפול הנכון עבורך חשוב לעשות אבחנה מעמיקה, מקצועית ומדייקת תוך הכרות איתך. אם אתה חושבת שהטיפול הנוכחי לא מתאים לך, כדאי לפנות לחוות דעת שנייה אצל פסיכיאטר.
משברים אישיים, משפחתיים ועוד מאוד יכולים להשפיע לרעה על מצב הרוח ועל החיים. בדרך כלל התגובה היא חזקה הרבה יותר בהתחלת המשבר (מה שקורה עם חברה שלך). עם הזמן ועם מציעת פטרונות, המצב משתפר. כמובן שהדיכאון וחרדות יכולים גם להחמיר כתוצאה מהמשבר ואז עזרה מקצועית על ידי עלייה במינון התרופות או שינוי של התרופה מאוד יכול לסייע בהתמודדות.
אני ממליצה על תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) וטיפול תרופתי משולב עם מאוד יעיל בהתמודדות עם מצבי דיכאון, חרדות, יחסים בין אישיים, מימנויות חברתיות וכוי .CBT- הינו טיפול קצר וממוקד שבמהלכו לומדים מיומנויות התמודדות בהווה וגם לטווח הארוך.
תרגיש טוב,
אשמח לענות על שאלות נוספות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות
שמעון03/05/2009האם זה יכול להיות בגלל החברה? כי אני כל הזמן ניפרד ממנה וחזור אליה כזה לךא סגור על עצמי ושאני איתה אני נלחץ אבל עכשיו זה כבר בכל מצב גם שאני לא איתה ויושב בארוחת ערב עם אנשים וארועים ומסיבות וכל מיני כאלה..כרגע אני לא איתה בגלל זה וזה פוגע בה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות
יצחק03/05/2009הייתה במצב דומה. הכח טוב לדבר עם חברה ולפתור את כל שאלותך לגביה או תפנו לטיפול זוגי (זה עוזר בהרבה מיקרים). לא לאשים אותה בהכול. יכול להיות חלק שלך בזה. מני מאחל הצלחה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות
יצחק03/05/2009מתנצל, רציתי לכתוב הייתי במצב דומה. אז אף אחד לא אמר לי מה לעשות. פסיכיאטרית המליצה לך לאן לפנות. תשתמש בזה. חבל להרוס חברות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)