ציפרלקס ורסיטל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפרלקס ורסיטל
    רבקה
    05/05/2009

בס"ד

שלום

אני בת 52 ולוקחת ציפרלקס מזה 4 שנים

1. האם אפשרי להחליף ברסיטל?
    2. מה ההבדל בין התרופות?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס ורסיטל

הוספת תגובה

• ציפרלקס ורסיטל

ד''ר אלונה גוברמן
    05/05/2009

שלום רבקה. משאלתך לא ברור לי למה את רוצה להחליף את רסיטל?
    רסיטל וציפרלקס - תרופות המיועדות לטיפול בדיכאון ובהפרעות חרדה, טיפול בהפרעה כפייתית (obsessive-copulsive disorder), ותסמונת קדם וסתית. הן שייכות למשפחת חוסמי ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI), ומעלים את כמות הסרוטונין במוח.
    בהשוואה לרסיטל ציפרלקס פועלת במינונים נמוכים יותר, משפיעה תוך זמן קצר יותר (בין שבוע לשבועיים), ויש עדויות לכך שיש לה פחות תופעות לוואי.
    בכל מקרה תתייעצי עם רופא מטפל .
    אשמח לענות על שאלתך מוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

רבקה
    06/05/2009

תודה רבה לך יש לי שתי שאלות

1. התכוונתי להחליף את הציפראלקס ברסיטל האם זה מומלץ ? א. כי הרסיטל הוא זול בהרבה
    ב. אם כי לא הכסף קובע, אם התרופות דומות האם זה אפשרי להחליף? אני מרגישה טוב עם ציפראלקס רק רציתי לדעת אם יש הבדל בינהן?

2. החשק המיני שלי אבד לחלוטין וזה פוגע בזוגיות? האם יש טעם בכלל לפנות לסקסולוג פניתי ונתנו לי טוסטסטרון אך אני פוחדת לקחת.

מה אני יכולה לעשות?

תודה רבקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך יש לי שתי שאלות

ד''ר אלונה גוברמן
    07/05/2009

ערב טוב רבקה. מתנצלת על איחור . לא ציינת מי מה את סובלת?
    על הבדל בין רסיטל וציפרלקס ,עניתי לך בתשובתי הקודמת. אפשר להחליף אך צריך לקחת בחשבון שכל שינוי בטיפול תרופתי יכול לגרום להחרפה במצב.
    בקשר להפרעות בתפקוד מיני ,אפשר לנסות תרופות מקבוצות שונות. תתייעצי עם רופא מטפל .
    בהצלחה,
    תרגישי טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו