דכאון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דכאון
    דני
    11/05/2009

שלום רב
    אני סובל ממיחושים וכאבים בחזה וביד שמאל, נבדקתי על ידי הרופא המטפל, נעשה א.ק.ג, והכל היה תקין.
    אני סובל מדכאון, מזה כחודשיים, האם המחושים והכאבים הם תופעה ידועה כחלק מדכאון.
    האם התופעות הללו יחלפו, האם הדכאון יחלוף, ואם כן האם על ידי טיפול תרופתי כמ רמוטיב.
    בתודה מראש
    דני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דכאון

הוספת תגובה

• דכאון

ד''ר אלונה גוברמן
    12/05/2009

ערב טוב דני.
    חרדה ודיכאון אכן גורמות לסימפטומים גופניים ופרשות מוטעות של הסימפטומים כ"מסוכנים" או כמעידים על מחלה גופנית מעצימה את החרדה ודיכאון וכך גם הסימפטומים הולכים ומתחזקים. כתוצאה מכך אתה מצא במעגל הקסמים של החרדה שבו המחשבות מזינות את הפחדים.
    מחקרים הראו כירמוטיב שוות ביעילותן לנוגדי הדיכאון האחרים בטיפול בדיכאון קל עד בינוני. בטיפול בדיכאון קשה עדיין אין מספיק הוכחות ליעילות ההיפריקום.
    בנוסף אני מציעה טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) הכי יעיל בהתמודדות עם מצבים אלו. זהו טיפול קצר, ממוקד ולא יקר יחסית.
    תרגיש טוב,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נדודי שינה

דני
    14/05/2009

שלום רב
    אני נמצה בדיכאון מזה 3 חודשים התחלתי טיפול תרופתי רמוטיב זה חודש ימים חל שיפור קל במצבי אך הבעיה היא שאני לא מצליח לישון בלילה ואם אני נרדם זה לשעתיים בלבד אני יודע שחלק מהדיכאון זה הפרעות שינה שאלתי האם הרמוטיב יעזור ואיך אתגבר על נדודי השינה בנתיים האם לקחת כדורי שינה ואם כן איזה

מצפה לעזרתך תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה

מישל
    02/09/2009

שלום. אני בן 37 ומזה כשנה פלוס אני לא ישן טוב בכלל שזה אומר במשך לילה אני מתעורר בין 3-4 פעמים ,וחוזר לישון אחרי שעישנתי סיגריה או סתם גלשתי לכמה דקות במחשב.יש לציין שבנוסף לכדורי פאקסט ע"י רופאת משפחה שאני נוטל מזה 3 שנים עקב בעיה של חרדות ופחדים,אני גם עובד בעבודת משמרות .וגם בשבוע שאני עובד משמרת לילה ואני הולך לישון בשעה 05:00 אני יכול להתעורר שעה אחרי דהיינו 06:00 ולחזור לישון לעוד שעה שעתיים. פניתי לרופאה שלי והיא נתנה לי כדור שינה בונדרמין לקחתי פעם אחת וזה לא ממש עזר מעבר לזה שאני גם לא מעוניין להוסיף עוד תרופה לגופי שגם ככה יכולה להוסיף לחרדות שקיימות אצלי. בקשתי או שאלתי אליכם .אם יש כדור שלא תלותי או משהו על בסיס טבעי שיכול לתת לי לישון לילה אחד רצוף לפחות פעם בשבוע. עייפות הורגת אותי אני לא יכול לתפקד במהלך היום,
    לסיכום איך אפשר לתפקד שישנים רק 5 שעות בלילה שגם זה עם פירסומות באמצע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול C.B.T וטיפול התנהגותי

דני
    13/05/2009

שלום לך
    מהו טיפול C.B.T ומהו טיפול התנהגותי{המלצת לי על טיפולים אלה}.?
    האם כדור אקמול יכול להקל על המחושים?
    האם אוכל לקחת כדור VABEN לפני השינה, כדי שאוכל לישון ללא בעיות, ואם כן, האם זה אינו פוגע בפעילות הרמוטיב או ההיפך?

תודה לך על עזרתך הרבה
    דני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול C.B.T וטיפול התנהגותי

ד''ר אלונה גוברמן
    14/05/2009

ערב טוב דני.
    1. הפרעות שינה הם לעיתים קרובות חלק מרכזי של המצב הדיכאוני. כאשר הדיכאון עובר גם השינה משתפרת. מאוד חשוב לנסות לישון ללא תרופות שינה, אבל לפעמים אין ברירה. בכל מקרה אחרי שלוקחים Vaben תקופה ארוכה, צריך להפסיק אותו מאוד מאד בהדרגה. תרופות לשינה אחרות אפשר לקבל דרך רופא המטפל . ואבן לא פוגע בפעילות של רמוטיב.
    2. טיפול משולב תרופתי ותרפיה קוגניטיבית התנהגותית הוכיח את עצמו כמאוד יעיל בדיכאון וחרדה.
    טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) הוא שיטת טיפול המבוססת על ההנחה שדפוסי חשיבה משפיעים על ההרגשה ועל ההתנהגות. הטיפול נעשה ע"י זיהוי דפוסי החשיבה הלקויים והקניית דפוסים סתגלניים במקומם. הטיפול מתבסס הן על עקרונות מתחום הלמידה, והן על ניתוח לוגי של הטיות חשיבה.
    השיטה מציעה דרכי טיפול אשר מבוססות על עקרון זה מתוך הנחה כי ניתן לשלוט על מערכת האמונות הבסיסיות ובדרך שבה בוחרים לחשוב על אירועי החיים. שינוי בתחומים אלה יגרום לתמורות אמיתיות בצורת התייחסות לאירועי החיים ובמצבי הרוח. השיטה יעילה מאוד כי בפרק זמן קצר ניתן להשיג שינוי משמעותי .
    על טיפול קוגניטיבי בדיכאון ניתן לקרוא בכתבה:
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477
    תרגיש טוב !
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דני
    14/05/2009

תודה רבה לך על העזרה שאת נותנת לי דרך אתר האינטרנט. זה מקנה לי הרגשה טובה שיש לי אוזן קשבת.
    אשמח לקבל ממך עוד עצות בעתיד.
    מודה לך
    דני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו