חזרה לציפרלקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חזרה לציפרלקס
    ofir
    16/05/2009

לפני כחצי שנה לקחתי ציפרלקס שעזר לי מאוד למגר את הדיכאון אך נשארתי עם מתחים רבין בפנים הפסקתי ביוזמתי ובמשך חצי שנה לאחר מכן לא חוויתי תחושת דיכאון. לעומת זאת מחשבות שאיפינו את מצבי בתחילת הדרך החלו להתגבר עד למצב של בלבול מוחלט חוסר ריכוז לחצים בבטן ובפנים ויקימה מוקדמת. הפסיכיאטר רשם לי שוב ציפרלקס וביומיים הראשונים שאני לוקח אותם התחלתי לחוש בתחושת מועקה והחשש הוא שעם התמשכות לקיחת התרופות יתגבר הדיכאון.
    שאלתי היא האם מצב שכזה עלול לקרות או שאולי אני מרגיש זאת כחלק מתופעות לוואי ראשוניות שיעלו בהמשך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לציפרלקס

הוספת תגובה

• חזרה לציפרלקס

ד''ר אלונה גוברמן
    17/05/2009

לאופיר שלום.
    בהשוואה לתרופות אחרות מאותה קבוצה ,ציפרלקס פועלת במינונים נמוכים יותר, משפיעה תוך זמן קצר יותר (בין שבוע לשבועיים), ויש עדויות לכך שיש לה פחות תופעות לוואי. ציפרלקס - תרופה בטוחה ויעילה . יש מעט מיקרים ,שבהם שימוש בציפרלקס בשלב הראשוני של הטיפול יכול להגביר את תחושת החרדה, בדרך כלל זה חולף . במידה וקיים מרכיב של חרדה בתמונה קלינית, מומלץ להוסיף לטיפול תרופה מקבוצת בנזודיאזפינים (לדוגמה קסנקס) למשך תקופה קצרה . כל זה בתאום עם רופא המטפל.
    תרגיש טוב,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת הבהרה

ofir
    17/05/2009

מודה על התייחסותך אבל מה שהטריד אותי זה האם המועקה שאני מרגיש עם תחילת הטיפול החוזר לאחר שכבר חצי שנה לא חוויתי תחושות דיכאון ומועקות האם הם תסמינים של הכדור או שאולי אני במצב של החמרה במצבי כתוצאה מלקיחת הכדור. הרי כרגע הטיפול מיועד לפתור את המחשבות מאחר ותחושות הדיכאון נעלה . אז אודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה חשובה

ofir
    17/05/2009

אני נמצא ממש בתחילת התהליך שבו אני 4 ימים לוקח כל יום חצי כדור בלבד. האם בעת הגעה למינון הרגיל שאליו נחשפתי בעבר אני ארגיש טוב יותר כפי שגם קרה בעבר או שמא מאחר והדיכאון מוגר בעבר עלול הדיכאון לחזור עם הגברת המינון? חשוב לציין כי המצב הקוגנטיבי שלי מעט דעכ מיד עם תחילת הטיפול התרופתי ופתאום חשקים שיו לי בספורט וכו' דעכו ואני ממש מתאמץ לבצע אותם . לעצתך אודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס

ד''ר אלונה גוברמן
    18/05/2009

לאופיר ערב טוב. תופעוה זאת מוכרת של צ'פרלקס חולפת תוך מספר שבועות . יכול להיות שכדי לך להשאר עם חצי כדור לשבוע ימים להתרגל אל התרופה יותר טוב ואז לנסות שוב לעלות. צ'פרלקס מתחיל לעבוד כ 3-4 שבועות אחרי שמתחילים לקחת אותו. אין סיבה שלא ישפר את מצבך גם הפעם .
    החלמה מדיכאון שונה מאדם לאדם. ציפרלקס כדור מצוין ובשילוב עם שיחות פסיכולוגיות (תרפיה קוגניטיבית התנהגותית) יש סיכוי טוב להחלמה מהירה ומניעת גלים חוזרים של דיכאון.
    תרגיש טוב,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו