חרדות שהופכות לאובססיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות שהופכות לאובססיה
    גולדי
    18/05/2009

שלום רב,

שמי גולדי , אני בת 38 נשואה + 2 ילדים מקסימים , בן בן 11 עוד מעט ובת בת 7 בעוד חודש.

בשנה האחרונה , אני בבית עקב פיטורין מהעבודה , אני סובלת דיי הרבה זמן מחרדות , עקב המצב הכלכלי הקשה , עקב זוגיות שלא משגשגת כל כך אך בעיקר החרדות שלי הן לילדים. הבת שלי לאחרונה סובלת מדלקת ויראלית בבלוטת התריס, היא במעקב של אינדוקרינולוג.מאותו הזמן החרדות שלי בעיקר אליה גברו מאוד. כל נקודה שמופיעה לה בגוף, כל וריד שבולט כל דבר הכי קטן שאני רק מוצאת אצלה , אני נתקפת חרדות , הראש לי לא מפסיק לחשוב על מחלות כל היום. אני משגעת את הילדה , אני מעבירה לה את החרדות שלי, אני ממש חונקת אותה.אני כל כך מודעת לבעיה החמורה שלי , אני כל כך רוצה שהבעיה תחלוף,אני בקושי ישנה בלילות , יש לי המון סיוטים, זה בהחלט מפריע לתיפקוד היום יומי שלי וכמובן שאני עצבנית וחסרת סבלנות.

אני ממש מרגישה חסרת אונים , לחיות בפחד יום יומי שהנה משהו רע עומד חס וחלילה לקרות , זה נורא , אני עייפה נפשית וחסרת אנרגיות. אשמח ליעוץ דחוף.תודה רבה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות שהופכות לאובססיה

הוספת תגובה

• חרדות שהופכות לאובססיה

ד''ר אלונה גוברמן
    18/05/2009

לגולדי ערב טוב. כדי לתת אבחנה מדויקת נדרשת בחינה מעמיקה של מצבך. תיארת מחשבות שתטרידות אותך , מחשבות אלו גורמות לך תחושות לא נעימות ומעוררות פחד ואיימה. חולשה גופנית, חוסר ריכוז, עייפות, בעיות שינה יכול להיות סימפטומים גם של התקפי חרדה וגם של דיכאון.
    התקפי חרדה ומחשבות שמטרידות אותך הן נכללות בקבוצה של הפרעות חרדה. הפרעה זו מאוד שכיחה באוכלוסיה ואין אדם שלפחות פעם אחד בחיים לא חווה חרדה. זו תופעה מאוד אנושית ,אך ללא טיפול מתאים היא יכולה להוות פגיעה משמעותית באיכות החיים ולגרום לסבל רב.
    אני מאוד מציעה לך לפנות להתייעצות מקצועית.
    תרגישי טוב גולדי,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

גולדי
    19/05/2009

תודה רבה להתייחסותך

על איזה טיפול את ממליצה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה של: גולדי

ד''ר אלונה גוברמן
    19/05/2009

ערב טוב גולדי. אני ממליצה על תרפיה קוגניטיבית התנהגותית (CBT)-לפי מחקרים וניסיוננו -הטיפול קוגניטיבי התנהגותי ( באופן אישי וקבוצתי) הוכיח את עצמו כיעיל בהפרעות חרדה ודיכאון. במהלך הטיפול האדם לומד לזהות ולשנות את המחשבות המוטעות והמעוקבות שמעוררות רגשות שליליים. שינוי מחשבה גורמת לשינוי הרגשה ושינוי התנהגות. בטיפול את רוחשת מיומנויות להתמודד עם מצב בעתיד . טיפול ?BT קצר, ממוקד ועוזר לטווח ארוך.
    אצלנו במרכז לטיפולים מתקדמים "מיינד קליניק" קיימים טיפולים אישיים ,גם מתארגנת קבוצת לטיפול בחרדה בגישה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT).ניתן ליצור קשר. בטלפון שמספרו כתוב בכותרת שבראש העמוד.
    על טיפול קוגניטיבי בדיכאון ניתן לקרוא בכתבה:
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477
    תרגישי טוב !
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו