פחד קהל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד קהל
    סטודנטית
    19/08/2007

שלום,
    הבעיה שלי היא כזאת:
    שנה הבאה במהלך הלימודים יש כמה מקצועות שאצטרך להעביר בהם פרזנטציה. אני יודעת שזה נשמע מוקדם כי יש עוד המון זמן עד אז, אבל זה מלחיץ אותי כבר מעכשיו. אני לא יכולה לעמוד מול קהל, אני שוכחת את כל מה שרציתי להגיד, מחליפה צבעים, רועדת בכל הגוף, מזיעה ועוד. בקיצור, ממש לא יכולה לתפקד. אני פוחדת שאני אעשה לעצמי בושות או אבכה או אתעלף וכבר מעכשיו אני לא יכולה להפסיק לחשוב על זה, יש אומנם עוד כמה חודשים אבל אני חולמת על זה בלילות והמחשבות שלי מסתובבות סביב זה. מה אני יכולה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד קהל

הוספת תגובה

• פחד קהל

ד''ר אירנה נתנאל
    20/08/2007

שלום לך,

טיפול קוגניטיבי - התנהגותי יכול לעזור לך להתגבר על הפחד. אפשרות נוספת היא טיפול בביופידבק שהוא טיפול לא פולשני ומאפשר לרכוש כלים ומיומנויות של שליטה עצמית, ריכוז וקשב, ולפתח יכולת לזיהוי תחושות שקשורות לחרדה . בנוסף אפשר ללמוד טכניקות של הרפיה כדי להתמודד עם הלחץ. ניתן גם לעזר דתרופות מקבוצת חוסמי הבטא כמו דרלין לפני ההופעה.

אשמח לענות על שאלות נוספות,

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו