לחצים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחצים
    ע.
    26/05/2009

שלום,
    אני בחורה בת 27, בחודשים האחרונים ( בהדרגה) אני סובלת מתגובות של לחץ או חרדה כמעט מכל דבר (למשל, כלב ברחוב, מכונית שמתקרבת אלי, קול פתאופי, או סתם בזמן שאני למשל שוטפת כלים...) התגובות מתאפיינות בדפיקות לב חזקות מאוד, חום הגוף עולה, רעידות קלות, כאבי ראש, ולפעמים אני מרגישה את הלב שלי רועד (דווקא כאשר אני רגועה).
    בחודשים האחרונים אני משלשלת כמעט כל בוקר, המשקל הנורמאלי שלי הוא 47/48 אבל בתקופה האחרונה אני רק יורדת במשקל ושוקלת כעת 43 קילו, למרות שיש לי תאבון גדול מאוד ואני אוכלת הרבה יותר מבן אדם רגיל. לכן הלכתי לעשות בדיקות (דם וצואה) והבדיקות יצאו תקינות לחלטין וזה מה שהוביל אותי לפה כי הרופאה אמרה שכנראה מדובר בלחצים.
    מה עלי לעשות? אפילו ברגעים אלו אני מרגישה את הלב שלי דופק במהירות...
    אני אכן נמצאת בלחצים בתקופה האחרונה (כלכליים בעיקר). בנוסף אני סובלת מחוסר פיגמנטים (ויטלגו) ובתקופה האחרונה הם התעצמו למדי וזה מה שהכי מלחיץ אותי.
    האם לדעתכם מדובר בבעיה שתיפתר בעזרת תרופות? אני באופן כללי תומכת בצורה הטיבעית...
    אשמח מאוד לקבל את תגובתכם,
    וסליחה על המכתב הארוך... :)
    תודה רבה,
    ע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחצים

הוספת תגובה

• הודעה של: ע.

ד''ר אלונה גוברמן
    26/05/2009

שלום לך.מצבך הוא מורכב ,כולל תסמינים חרדתיים וביטויים סומאטיים גופניים. גם גישה טיפולית חייבת להיות מורכבת ,אך מכוון שאת "תומכת בגישה טבעית", הייתי ממליצה לך לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי, שמאוד יכול לעזור במצבך, גם אפשר לשקול טיפול אנטי חרדתי, לאחר בדיקה מעמיקה ע" פסיכיאטר .
    תרגישי טוב,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו