Cipralex - ציפרלקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Cipralex - ציפרלקס
    אפרת
    26/05/2009

שלום
    אמי אישה בת 61 סובלת מחרדות כבר תקופה לא קצרה.החרדה והלחץ נובעים בעיקר מהמצב הלא נעים שנוצר בבית. היא ניסתה כמה וכמה טיפולים: דיקור סיני,רפלקסולוגיה שום דבר לא עזר. הלכנו לרופאת המשפחה וזו רשמה לה את ה Cipralex - ציפרלקס שהבנתי שזו תרופה נגד דיכאון. השאלה אם הכדורים הללו לא ממכרים, ואילו תופעות לוואי יכולות להיווצר. אני יודעת שרשום על תןפעות לוואי בדף המלווה אך בכל זאת הייתי מעדיפה לשמוע עצה של מומחה או מישהו שכבר התנסה.מפחיד אותי לחשוב שהתרופה לבסוף תעשה לה יותר רע.

אשמח לעזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Cipralex - ציפרלקס

הוספת תגובה

• אני לוקחת ציפרלקס בתקופות שונות בח

רונה
    26/05/2009

שלום לך
    אני משתמשת בציפרלקס בתקופות שונות בחיי, כאשר אני בדיכאון ועל פי התייעצות עם המטפלת שלי. אין בעיה לחלוטין של התמכרות. תרופה מצויינת , מתונה מאד וניתן להפסיק על פי עצת רופא בלי בעיה. עזרה לי מאד בתקופות קשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Cipralex - ציפרלקס

ד''ר אלונה גוברמן
    26/05/2009

ערב טוב אפרת. ציפרלקס - תרופת המיועדת לטיפול בדיכאון ובהפרעות חרדה, טיפול ב (obsessive-compulsive disorder). היא שייכת למשפחת חוסמי ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI), ומעלים את כמות הסרוטונין במוח.
    בהשוואה לתרופות אחרות מאותה קבוצה ,ציפרלקס פועלת במינונים נמוכים יותר, משפיעה תוך זמן קצר יותר (בין שבוע לשבועיים), ויש עדויות לכך שיש לה פחות תופעות לוואי.
    תופעות הלוואי הנפוצות הן: בחילה, יובש בפה, קשיי שינה, עייפות, הזעה מרובה וקשיים בתפקוד המיני. תופעות אלו הן בדרך-כלל קלות וחולפות .
    ציפרלקס - תרופה בטוחה ויעילה , תרופה שלא ממכרת. יש מעט מיקרים ,שבהם שימוש בציפרלקס בשלב הראשוני של הטיפול יכול להגביר את תחושת החרדה . במידה וקיים מרכיב של חרדה בתמונה קלינית, מומלץ להוסיף לטיפול תרופה מקבוצת בנזודיאזפינים (לדוגמה קסנקס) למשך תקופה קצרה . כל זה בתאום עם רופא המטפל.
    בנוסף טיפול משולב( תרופתי ופסיכולוגי ) הוכיח כיעיל במצבים של דיכאון וחרדה .פסיכותרפיה קוגניטיבית - התנהגותית (CBT) ( אישי או קבוצתי) מתמקדת בשינוי דפוסי חשיבה מתוך ההנחה שמחשבות משפיעות על מה שאדם מרגיש. במהלך הטיפול האדם לומד לזהות ולשנות את המחשבות המוטעות והמעוקבות שמעוררות רגשות שליליים. שינוי מחשבה גורמת לשינוי הרגשה ושינוי התנהגות. בטיפול אתה רוחש מיומנויות להתמודד עם מצב בעתיד .
    שאמך תרגיש טוב,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס

ירון
    26/05/2009

שלום. אני לוקח ציפרלקס מספר שנים. מרגיש מצויין. כדי לנסות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו