מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך יוצאים מהבעיה ?הילה01/06/2009
לאחר תקופה לחוצה מאוד נפלתי למעגל של חרדה ודיכאון.
מאז עברו מספר חודשים שבמהלכם אמנם לא התאוששתי אבל ברור לי ולבני משפחתי מה הוביל למצב והסיבות המקוריות שבגללם נכנסתי למצבי כמעט ואינן רלוונטיות היום.
מה שמטריד אותי היום הם שאלות שהתעוררו בעקבות הדיכאון או יותר נכון שאלה אחת והיא :
למה אנחנו חיים ? מה משמעות החיים ?
זאת נשמעת אמנם שאלה פילוסופית אבל אותי היא מטרידה כל דקה משעות היום, מזינה לי את הדיכאון ואת החרדה ופשוט מונעת ממני להתאושש.
אני חושבת ללכת לטיפול פסיכולוגי אולם אני מוטרדת כיצד יוכל הפסיכולוג להתמודד עם שאלה שאין לה תשובה.
מה דעתכם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך יוצאים מהבעיה
ד''ר אירנה נתנאל01/06/2009הילה שלום,
צר לי מאוד על מצבך, נראה שאת מנצאת במבוא סתום. מחפשת תשובות לשאות שאין להן תשובה שד משמעית. הסיבות שבגללן נקלעת למצב חשובות, אך הרבה יותר חשוב לנקוט בדרכים יעילות על מנת להשתחרר מהמצב. אני מאוד ממליצה לך בכול זאת לפנות לעזרה מקצועית ולמרות המחשבות הפסימיות לגבי הטיפול לנסות לצאת מהמלכודות שנכנסת. יתכן ואת זקוקה גם לטיפול תרופתי אנטי דיכאוני / חרדתי. בעזרת הטיפול תוכלי לשבור את מעגל הקסמים שבו את נמצאת. טיפול התנהגותית - קוגניטיבי CBT משולב עם תרופות הוכיח את עצמו כדרך הכי יעילה להתמודד עם מצבים כאלה. תפני לעזרה מקצועית ללא דיחוי .
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)