איך יוצאים מהבעיה ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך יוצאים מהבעיה ?
    הילה
    01/06/2009

לאחר תקופה לחוצה מאוד נפלתי למעגל של חרדה ודיכאון.
    מאז עברו מספר חודשים שבמהלכם אמנם לא התאוששתי אבל ברור לי ולבני משפחתי מה הוביל למצב והסיבות המקוריות שבגללם נכנסתי למצבי כמעט ואינן רלוונטיות היום.

מה שמטריד אותי היום הם שאלות שהתעוררו בעקבות הדיכאון או יותר נכון שאלה אחת והיא :
    למה אנחנו חיים ? מה משמעות החיים ?

זאת נשמעת אמנם שאלה פילוסופית אבל אותי היא מטרידה כל דקה משעות היום, מזינה לי את הדיכאון ואת החרדה ופשוט מונעת ממני להתאושש.
    אני חושבת ללכת לטיפול פסיכולוגי אולם אני מוטרדת כיצד יוכל הפסיכולוג להתמודד עם שאלה שאין לה תשובה.
    מה דעתכם ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך יוצאים מהבעיה ?

הוספת תגובה

• איך יוצאים מהבעיה

ד''ר אירנה נתנאל
    01/06/2009

הילה שלום,

צר לי מאוד על מצבך, נראה שאת מנצאת במבוא סתום. מחפשת תשובות לשאות שאין להן תשובה שד משמעית. הסיבות שבגללן נקלעת למצב חשובות, אך הרבה יותר חשוב לנקוט בדרכים יעילות על מנת להשתחרר מהמצב. אני מאוד ממליצה לך בכול זאת לפנות לעזרה מקצועית ולמרות המחשבות הפסימיות לגבי הטיפול לנסות לצאת מהמלכודות שנכנסת. יתכן ואת זקוקה גם לטיפול תרופתי אנטי דיכאוני / חרדתי. בעזרת הטיפול תוכלי לשבור את מעגל הקסמים שבו את נמצאת. טיפול התנהגותית - קוגניטיבי CBT משולב עם תרופות הוכיח את עצמו כדרך הכי יעילה להתמודד עם מצבים כאלה. תפני לעזרה מקצועית ללא דיחוי .

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו