בעיה קשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה קשה
    מיטל29
    20/08/2007

אני בת 29,נשואה כבר 7 שנים ללא הריונות קודמים.הנישואין טובים,יש עבודה לימודים הכל טוב.אבל אני מפחדת להכנס להריון,למרות שאני מאד רוצה.אני לא לוקחת גלולות,משתמשים בקונדומים כבר מספר שנים.אני בטיפול פסיכולוגי כבר חצי שנה,כשלפניו היתי אצל פסיכיאטרית שלא הסכימה לתת לי תרופות רק בגלל זה(רק חרדות מהריון ולידה)והפנתה אותי לפסיכו.אני מאבדת תקווה כי אני מרגישה שזה לא עוזר לי.יש לי עוד חרדות אבל לא כאלה שלא מאפשרות לי לתפקד.לדוגמה:קלסטרופביה,חרדת טיסה,מעליות וכ"ו.איך אני יוצאת מזה?איך אני מצליחה לאבד שליטה ולקיים יחסים לא מוגנים?אני מנסה לחשוב שיהיה לי תינוק חמוד,ולדמיין דברים טובים,אבל מיד עולים הפחדים מההריון שאם יקרה משהו רע,ואיך אני ארגיש,מה זה עושה לגוף,לנפש,וכמובן הלידה שלא ניתן להימנע ממנה,ושם יש איבוד שליטה מוחלט,כאבים וסיכונים.הבטחון העצמי שלי נפגע כי אני מרגישה שהפחד מנצח אותי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה קשה

הוספת תגובה

• בעיה קשה

20/08/2007

למיטל29 שלום
    לא פשוט לענות לך אבל אנסה. צריך להתחיל במילת עידוד. מרכיב מרכזי של טיפול בפוביה כלשהי הינו הרצון להתגבר. את זה את צריכה לפתח ולהאמין שבסופו של דבר תצליחי!!!!. יתכן ובמקביל לטיפול הפסיכולוגי כדי לפנות לפסיכיאטר אחר. טיפול תרופתי מאוד יכול לעזור לטיפול בפוביות במיוחד בשילוב עם טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי. הפוביות המרובות שאת מתארת יכולות להגיב טוב לתרופות.
    לפני שאת נכנסת להריון עליך להתייעץ עם מומחה לתרופות בהריון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו