בחילות מתמשכות שאובחנו כחרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בחילות מתמשכות שאובחנו כחרדה
    שרון
    06/06/2009

שלום רב,

מזה כחודשיים שאני סובלת מבחילות שנמשכות בכל זמן העירות שלי - מרגע שאני פוקחת את העיניים ועד שאני הולכת לישון בלילה (אני ישנה טוב).
    הבחילות מלוות בחולשה, עייפות וסחרחורות. לאחר שביקרתי אצל רופאת משפחה, אא"ג, רופא עיניים ונאורולוג ובצעתי מספר בדיקות דם, נשלחתי לפסיכיאטרית שאבחנה את מצבי כחרדה.
    מזה כשבועיים וחצי שאני נוטלת ציפרלקס (יחד עם קלונקס במינונים משתנים).
    המצברוח טוב, אבל מבחינה פיזית אין כל שינוי. עדין בחילות בכל זמן הערות שלי (שפוגעות לי מאד באיכות החיים), חולשה, עייפות וסחרחורות. יש לי 3 ילדות קטנות והקושי רב.
    עדין מנכרת בי המחשבה על אפשרות כי הבחילות אינן נובעות מחרדה אלא מבעיה פיזית אחרת. לא נראה לי הגיוני שאין הקלה או הפוגה אפילו קצרה במשך חודשיים.
    השאלות שלי הן 3:
    1. האם נתקלת במקרים של בחילות מתמשכות שאובחנו כחרדה?
    2. האם יתכן שגם בזמן טיפול אין הקלה בבחילות ובשאר הסימפטומים הפיזיים?
    3. לקח לי חודש מאז שהתחילו הסימפטומים ועד לאיבחון הפסיכיאטרי ונטילת התרופות. האם תקופה זו נחשבת ממושכת? לפי הבנתי, חרדה שאינה מטופלת בזמן עלולה להפוך לדיכאון.

המון תודה,
    שרון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בחילות מתמשכות שאובחנו כחרדה

ד''ר אלונה גוברמן
    07/06/2009

לשרון שלום.
    קודם כל היה חשוב לשלול מחלות גופניות שיכלו לגרום לסימפטומים שחווית. אם אין כל מחלה גופנית סביר להניח שאת סובלת ממצב חרדתי. אם לא מטפלים בזמן הדברים הולכים ,מחמירים ומסתבכים למצבים של דיכאון. לכן חשוב שפנית והתחלת את הטיפול.
    את נוטלת את התרופות רק שבועיים וחצי .הפעולה של תרופות (נוגדות חרדה ודיכאון )מתחילה בדרך כלל כעבור 4-6- שבועות של נטילתם.
    ייתכן וטיפול תרופתי משולב עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) יכול מאוד לעזור לך להתמודד עם מצבך. במהלך הטיפול CBT לומדים טכניקות, כלים ומיומנויות להתמודדות עם תסמינים של חרדה.
    תרגישי טוב,
    לא להתייאש !!
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשרון שלום

מלי
    20/07/2009

אמא שלי סובלת קרוב לחודשיים מאותם סיפטומים שציינת ובנוסף לזה היא סובלת גם מחוסר שינה, (סוכרת ולחץ דם).
    הבחילות נמשכות כל היום וגורמות לה לעצבנות, חוסר תאבון, איבוד שמחת החיים, מחשבות לא טובות , עייפות, חולשה, חוסר תיפקוד , דיכאון,ניכור לסביבה וחוסר שינה וכו'.
    ביצענו בדיקות דם שתן, אאג, סיטי ראש, גסטרו- מעיים, וברוך ה' כל הבדיקות יצאו תקינות.
    נשלחנו לפסיכאטר והוא נתן לה את אותה תרופה שנטלת הציפרלקס במינון של חצי כדור , עברו בערך 3 שבועות ואין שינוי לא פיזי ולא נפשי.
    חזרנו אליו שוב והוא העלה לכדור שלם מהיום.
    השאלות שלי הן:
    האם התרופה עזרה לך?האם הצלחת לחזור לחיים תקינים שלפני הדכאון?איזה מינון נטלת?
    מתי התחלת להרגיש שינוי משמעותי?לאחר כמה שבועות?
    והאם יש לך רופא מומחה שעליו את יכולה להמליץ בחום?

רפואה שלמה
    מלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשרון

מורן
    24/06/2009

גם אני סובלת מתופעה זו וחושדת בחרדה. אך אני מציעה לך להבדק גם עי גסטרולוג ליתר ביטחון

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו