התקפי חרדה ופאניקה - על סף ייאוש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפי חרדה ופאניקה - על סף ייאוש
    עדי
    08/06/2009

שלום
    אני סטודנטית שנה ראשונה. כשהתחלתי ללמוד הופיע אצלי התקף החרדה הראשון. משם המצב רק החמיר והתקפי החרדה (כולל פאניקה) התחילו להופיע במצבים מלחיצים בחיי.
    ניסיתי דיקור סיני, תרופות הומאופטיות, כדורי הרגעה צמחיים, טיפות ולריאן, אך כלום לא עוזר. אתמול ניגשתי לרופא מומחה לפסיכיאטריה דרך קופת החולים שרשם לי כדורי לוריוון ואמר לי לקחת חצי כדור בזמן שאני מרגישה שהתקף מגיע. היום בבוקר הדופק שלי היה גבוה מאוד, הרגשתי לחץ בחזה ומחסור באויר והחלטתי לנסות את הכדור הזה (על קיבה ריקה), לקח בערך 20 דק' עד שהחל להשפיע ואז אמנם הדופק נרגע והלחץ ירד אך התחושה הפכה קיצונית לצד השני - הרגשתי ממש שאני הולכת ליפול ולהתעלף! (כל זאת מתרחש כשאני בעבודה לצערי...) חברה שהייתה לידי הציע לי שלוק ממשקה אנרגיה ששתתה, קצת חששתי כיוון שאני כבר שבוע לא שותה קפה (בגלל המצב) אך לאחר התחלתי להרגיש הרבה יותר טוב וכרגע נראה לי שהמצב יציב לעת עתה.
    עד שהתחלתי ללמוד מעולם לא חוויתי התקפים שכאלה ואני ממש מתגעגעת לזמן בחיי בו יכולתי להרגיש חופשיה בכל זמן ובכל מקום ללא הפחד הזה שפתאום "הקירות סוגרים עלי" ואין לי אוויר.
    אני לא ממש יודעת מה לעשות והפסיכיאטר המליץ לא ללכת לשיחות כיוון שזה רק יגרום להחמרה במצבי. בנתיים (נראה לי חשוב לציין) בכל פעם שאני בבית ומרגישה את תחושת המחנק אני מעשנת ג'וינט (חשיש) וזה עוזר אבל אני יודעת שזה לא הפתרון כיוון שאני לא יכולה להיות בבית כל חיי.
    אני חייבת לצאת מהמצב הזה ולא יודעת איך או מה לעשות!! מיואשת....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התקפי חרדה ופאניקה

ד''ר אירנה נתנאל
    10/06/2009

עדי שלום,

התקפי פאניקה חוויה מאוד לא נעימה. לעיתים קרובות לחץ, מתח, התרגשות בלימודים ובחיים בכלל עלולים להפעיל את מערכת החרדה. טיפול תרופתי על ידי תרופות נוגדי חרדה (SSRI) מומלץ ויעיל יותר מתרופות הרגעה שנועדו להרגעה מיידית, לא מתאימות לטיפול לטווח ארוך, ולא ממש מטפלים בשורש ההפרעה. בנוסף, אני מאוד ממליצה לשלב טיפול תרופתי עם פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CTB). במהלך התרפיה תלמדי כלים ומיומנויות להתמודדות יעלה ושליטה בהתקפים. מחקרים עדכניים מראים ששילוב של CBT ותרופות SSRI מאפשר שליטה בהתקפי חרדה ומניעת חזרתיות של התקפים נוספים למשך 5 שנים.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו